28 Ocak 2020 Salı

AKP’den ayrılacak vekil sayısı 80’i aştı iddiası

AKP’ye yakın araştırma şirketlerinden MAK’ın Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP’den ayrılıp Davutoğlu ve Babacan’ın partisine geçmek için bekleyen milletvekili sayısının 80’i geçtiğini öne sürdü.

BOLD – MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP’den ayrılıp Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun partisine geçecek milletvekili sayısının Meclis’te dört grup kurabilecek kadar olduğunu öne sürdü.

MEVCUT VEKİLLERDEN 80’i İSTİFA EDECEK İDDİASI

Bu konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kulat, “Yeni partilerle ilgili en çok sorulan soru: Yeni partilere mevcut milletvekilleri geçecek mi? Şu kadarını söyleyeyim bu süreçte Sayın Ali Babacan ve Sayın Ahmet Davutoğlu ile doğrudan ve dolaylı görüşen mevcut milletvekili sayısı TBMM de 4 grup kuracak kadar olmuştur. Yeterli mi” diye sordu.

AKP’NİN OYLARI YÜZDE 32’YE GERİLEDİ

AKP’ye anket yapan MAK Araştırma şirketi, ocak ayı başında da bir kamuoyu araştırması sonuçlarını açıklamış ve AKP’nin oy oranının yüzde 32.2’ye gerilediğini duyurmuştu. Ankette “Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu vatandaşa yöneltirken vatandaşın yüzde 32,2’sinin AKP’ye oy verdiği belirtilmişti.

 

Mahmud Abbas’tan Trump’ın ‘Yüzyılın Anlaşması’na tepki: Kudüs satılık değildir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder