29 Ocak 2020 Çarşamba

Manisa ve Elazığ depremleri bilen isimden Silivri uyarısı: “Birkaç gün içinde 5 veya 6 şiddetinde deprem olabilir”

Uzmanların tahmin ölçümleri güvenilmez demesine rağmen, Manisa ve Elazığ depremlerini bilmesiyle gündeme oturan Dyson Lin’in, son Silivri uyarısı sosyal medyayı salladı.

BOLD – Türkiye’de yaşanan depremlerle ilgili yaptığı tahminler sonrasında gündeme gelen Tayvanlı Dyson Lin adlı sosyal medya kullanıcısı İstanbul’un Silivri ilçesinde birkaç gün içerisinde 5 veya 6 şiddetinden deprem beklediğini duyurdu.

TAHMİNLERİ GÜVENİLMEZ

Deprem tahminlerini Air 2 adlı bir cihazla yaptığını ileri süren Dyson Lin hakkında pek fazla bir bilgi de bulunmuyor. Ölçümlerini hava, su ve bitkilerden gelen sinyallerle yapan Dyson Lin’in, bu yöntemi hakkında tartışmalar var. Lin, bu işlemi yapabilmek için basit bir elektrik devresi de kullanıyor. Bazı tahminleri gerçekleşmiş olsa da birçok tahmininde yanılıyor. Uzmanlar, daha önce Manisa ve Elazığ depremlerini doğru tahmin eden, Dyson Lin’in tahmin yöntemlerinin bilimsel veya işlevsel olduğunu söylemenin mümkün olmadığı görüşünde.

SİLİVRİ TAHMİNİ ENDİŞELENDİRDİ

Deprem uzmanlarının, yöntemleri için güvenilmez demesine rağmen, sosyal medyada Lin’in tahminleri gündem oluyor. Son olarak Silivri’de yakın zamanda deprem olacağı tahmininde bulunan Lin, deprem haberleri ile oturup kalkan İstanbullular başta olmak üzere tüm Türkiye’yi endişeye sevk etti.

AKP’den deprem parası itirafı: Farklı ihtiyaçlara harcandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder