29 Ocak 2020 Çarşamba

“AKP’li Fatma Betül Sayan, günlük 70 TL’ye mahkemelere adam getirtti”

Melek Çetinkaya, polis sorgusunda yaşadıklarını anlattı. AKP’li Fatma Betül Sayan’ın askeri öğrenci davaları izlemeye gelenlere günlük 70 TL dağıttığını söyledi.

BOLD – Müebbet hapis cezasına çarptırılan askeri öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya geçen hafta Ankara TEM Şube’de geçirdiği 3 günü anlattı. Tutuklu bulunan tüm Harbiyeli öğrenciler için 19 Ocak’ta Adalet Yürüyüşüne başlayan Çetinkaya 3. gün evinin kapısının alınarak Ankara TEM’e götürüldü.

KAPI ÖNÜNDE “PROVOKATÖR” YALANI

DW’den Nevşin Mengü’nün Bire Bir programına konuk olan Çetinkaya, o gün evde arkadaşıyla kahvaltı yaptıklarını ve onu evine bırakmak için otoparktan çıkınca polislerle karşılaştığını söyledi: “Otoparktan çıktım. Evimin önünü trafik polisinden tut, çevik kuvvet, sivil polis hepsi mahalleyi doldurmuştu. Ne oluyor dedim. ‘Melek hanım yaptığınız Adalet Yürüyüşüne karşın provokatörler de karşı bir eylem yapacakları ihbarını aldık. Sizi sadece güvenlik amaçlı şubeye götürüyoruz dediler. Fakat beni TEM’e götürdüler.”

BİR POLİS SİGARASINI YÜZÜME ÜFLEDİ

TEM’e ilk gittiğinde polislerin tavrından çok korktuğunu ifade eden “Odaya girdim, çıkar şunu diye bağırdılar. 1,5 saat ayakta duvara dönük durdum, kimseyi görmemem gerekiyormuş. Hatta bir ara üşüdüm elimi cebime koydum. Çıkar elini burası güvenli şube değil diye bağırdılar. Polisin biri geldi, sigarasını yüzüme üfledi. Biri geldi, bir karış da boyun varmış, niye doğru durmuyorsun sen diye bağırdı. Bir karış da herhalde yerin altında var gibi.” dedi.

“Hukuk devleti değil miyiz? Siz oraya gelen insanın terörist mi değil mi olduğunu daha bilmiyorsunuz nedir, bu muamele anlayamadım doğrusu. Biri geldi, sen sosyal medya kullanmayı nereden öğrendin, ne zamandır kullanıyorsun gibi sorular sordu” diyen Çetinkaya şöyle devam etti: “Gerçekten o kadar korktum ki, herhalde bu akşam işkence odasına götürüleceğim dedim.”

Daha sonra 5 kadının da bulunduğu bir nezarete konulduğunu belirten Çetinkaya, kendisine verilen bir ince sünger ve battaniye aldıktan sonra işkence odasına götürülmediği için sevincinden ağladığını ifade etti.

“MERAK ETMEYİN PARALARINIZ ÖDENECEK”

Melek Çetinkaya, askeri öğrencilerin davaları devam ederken AKP’li belediyelerin duruşmalara otobüs otobüs adam getirdiğini, Silivri Cezaevi önünde mutfak kurularak onlara öğle yemeği dağıtıldığını hatta gelenlerin ellerine AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan’ın bilgisi dahilinde 70 TL para verildiğini söyledi:

“AK Parti belediyeleri, Ümraniye Belediyesi ve diğer belediyeleri mahkeme günlerimizi Twitter’dan ‘gelin hainlere cezasını verelim’ diye duyuru yaptılar. Bedava otobüsler kaldırdılar. Bir de Silivri Cezaevinin önüne mutfak kurdular. Onların yemeklerini verdiler. Tatlısına, tuzlusuna, etlisine varıncaya kadar. Günlük 70 TL para verdiler. Fatma Betül Sayan, bu paraları o insanlarla konuşurken biz kulaklarımızla duyduk. Bunun şahitleri de var. İnsanlar paralarını isterken, ‘Merak etmeyin, paralarınız ödenecek’ dedi. Mahkemeyi izlemeye gelmiyorlar onlar, bizim çocuklarımıza hakarete geliyor. Hainler diye bağırmak için geliyor. Bu mahkemeye gerek yok ki… Siz kararınızı vermişsiniz çoktan. Eğer adaleti, adalet saraylarında değil de ‘ak saray’da arayacaksak o zaman bu adliyeleri kapatın gitsin.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder