31 Ocak 2020 Cuma

Başkentgaz-Kızılay-TÜRGEV vurgun üçgeni: 30 milyonluk bağış!

Ensar Vakfına, Kızılay üzerinden 8 milyon dolar ‘bağışlayan’ Başkentgaz’ın, Erdoğan ailesinin kurduğu TÜRGEV’e 30 milyon lira değerinde 31 iş yeri verdiği öğrenildi.

BOLD – Başkentgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ’ın 5. Levent Güzeltepe Konutları’ndan satın aldığı 31 iş yerini Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfına (TÜRGEV) bağışladığı ortaya çıktı.

BİLAL ERDOĞAN KURUCU, ESRA ALBAYRAK YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Kurucusu Bilal Erdoğan ve yönetim kurulu üyesi Esra Albayrak olan TÜRGEV’e iki ayrı kalemde yapılan bağış protokolü ile aktarılan iş yerlerinin toplam değerinin 30 milyon lira olduğu vurgulandı.

Ensar Vakfı’na, Kızılay üzerinden 8 milyon dolarlık bağışta bulunduğu tespit edilen Başkent Doğalgaz A.Ş’nin, TÜRGEV’e de ‘bağış’ yaptığı öğrenildi.

İŞ YERLERİ VE BUNLARA AİT DEPOLAR 18 EKİM 2018’DE SATIN ALINDI

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre Başkentgaz, İBB iştiraki KİPTAŞ’ın projesi 5. Levent Güzeltepe Konutları’nın zemin katlarındaki 31 ticari iş yeri ve iş yerlerine ait bin 596 metrekarelik depoları 18 Ekim 2018’de, 30 milyon liraya satın aldı.

12 MİLYON LİRASI PEŞİN ÖDENDİ, KALANI 12 AY TAKSİTLENDİRİLDİ

Satış sözleşmesinin ardından 15 gün içinde 12 milyon lirayı nakit ödeyen Başkentgaz’ın, kalan 18 milyon lirayı ise 12 aylığına taksitlendirerek KİPTAŞ’a ödeyeceği taahhüdünde bulunması dikkat çekti.

İKİ AYRI PROTOKOLLE DEVİR GERÇEKLEŞTİ

Başkentgaz; sözleşmenin noterce onaylanması sonrası, satın aldığı 31 iş yerinin 16’sını ve 916 metrekarelik depoları bir protokolle, 15’ini ve 679 metrekarelik depoları ise ayrı bir protokolle TÜRGEV’e bağışladı.

DİLEDİĞİ GİBİ İŞLETME, SATMA VE KİRALAMA HAKKI VAR

Başkentgaz ve TÜRGEV arasında imzalanan iki ayrı bağış protokolünde de vakfın ‘hayırseverin yapacağı bağışı, dilediği şekil ve şartlarda kullanabileceği’ de belirtildi. Protokole göre, TÜRGEV 30 milyon değerindeki iş yeri ve depoları ‘dilediği gibi işletme, satma ve kiralama’ hakkına sahip olacak.

RAYİÇ BEDELLERİ 16 VE 14 MİLYON ŞEKLİNDE BELİRLENDİ

Protokollerde, bağışlanan 16 iş yeri ve 916 metrekarelik depoların rayiç bedelinin (pazar değeri) ve bağışlamaya esas tutarın 15 milyon 779 bin, 15 iş yeri ve 679 metrekarelik depoların rayiç bedelinin 14 milyon 221 bin lira olduğu kabul edildi.

Tayyip Erdoğan ‘sadık değiller’ dedi; Kremlin, ‘bunu kabul etmiyoruz’ cevabı verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder