31 Ocak 2020 Cuma

Kobe Bryant’ın Anısına, All-Star Maçında Zaman Duracak

NBA Yönetimi, geçtiğimiz günlerde helikopter kazasında hayatını kaybeden Basketbolun Efsane ismi Kobe Bryant’ı onurlandırmak için All-Star Oyun formatını değiştirdi

MUHAMMET ALİ TOKSOY 

 

BOLD- NBA, 2020 NBA All-Star karşılaşmasının her anında rekabeti üst düzeyde tutmak ve son çeyrekte maça ekstra heyecan katmak için değişiklikler yaparak yeni formatını açıkladı.

Yapılan değişiklikler arasında, 18 kez All-Star seçilen ve dört kez All-Star maçlarının MVP ödülünü kazanarak rekor kıran Kobe Bryant’ın onuruna yeni dördüncü çeyrek formatı da yer alıyor . Chicago’daki NBA All-Star 2020 sırasında Bryant’ı onurlandırmak için ek planlar daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Açıklanan yeni format gereği ilk üç çeyrek birbirinden bağımsız oynanacak. Giannis ve LeBron’un takımları, birbiriyle her çeyreğin 0-0 skorla başlayacağı üç çeyrek boyunca rekabet edecek.

KOBE’NİN ANISINA, ZAMAN DURACAK

Son çeyrek için açıklanan plan ise Kobe Bryant’ı onurlandırmak için yapılmış. Son çeyrekte süre kısıtlaması olmayacak, saatler kapatılacak. Takımların ilk üç çeyrekte attıkları sayılar toplanacak ve üstüne Kobe Bryant’ın anısına 24 sayı eklenecek. (Kobe, son on sezonunda 24 numaralı formayı giymişti.) Eklenen 24 sayı, maçın bitişini etkileyecek.

Örneğin; Giannis’in takımı ilk üç çeyrekte 110 sayı atarsa 134, LeBron’un takımı 100 atarsa 124 sayısı olacak. Bu sonuçla Giannis’in takımının maçı kazanması için 24 sayıya, LeBron’un takımının maçı kazanması için 34 sayıya ihtiyacı olacak.

HAYIR KURUMLARINA PARA YAĞACAK

NBA Yönetimi, All-Star maçında yaptığı değişiklikler ile hayır kurumlarına çok büyük maddi destek sağlayacak. Yapılacak maddi yardımın 1 milyon doları aşması planlanıyor.

İlk üç çeyreğin her birinde diğerine üstünlük sağlayan takım, Chicago’da bulunan bir hayır kuruluşuna 100,000 dolar değerinde yardımda bulunacak. Toplamda bu yardım 300,000 dolar değerinde olacak. Eğer çeyrekler berabere biterse, bu çeyrek için 100.000 dolarlık yardım ödülü bir sonraki çeyrek ödülüne eklenecek. Son çeyreğin ardından maçı kazanan taraf ise 200,000 dolar bağışta bulunacak.

2020 NBA All-Star Maçı, 16 Şubat Pazar günü Chicago’daki United Center’da oynanacak, 200’den fazla ülkede, 40’tan fazla dilde NBA hayranlarına ulaşacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder