31 Ocak 2020 Cuma

Yarkadaş’tan Bakırköy’de ‘koronavirüslü Çinli çocuk’ iddiası

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çapa Tıp Fakültesi’nde Çinli bir çocuğa koronavirüs tanısının konulduğunu iddia etti.

BOLD – Çin Wuhan’da ortaya çıkan ve bütün dünyayı alarma geçiren koronavirüsün İstanbul’da ortaya çıktığı ileri sürüldü.

SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN DUYURDU

İddia sahibi eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı açıklamada Çapa Tıp Fakültesi’nde Çinli bir çocuğa koronavirüs tanısının konulduğunu söyledi.

PERSONEL SADECE MASKE TAKIYOR

Yarkadaş, “Çinli çocuğun tedavi altına alındığı bölgede tam anlamıyla bir ‘karantina yok’. Aynı katta başka çocuklar da var. Personel ise sadece maske takıyor” diye yazdı.

ÖNCE SADİ KONUK SONRA ÇAPA’YA GÖTÜRÜLDÜ

Açıklamasında, “Dün gece saat 21.00 sularında 6 yaşındaki Çinli bir çocuk, ailesi tarafından Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’ne getirildi. Çocuk, ilk tedavisinin ardından ilaç verilerek evine gönderildi. Ancak ailesi gece geç saatlerde bu kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvurdu” ifadelerini kullandı.

HASTALIĞIN KESİN TEŞHİSİ YAPILMADI

Barış Yarkadaş’ın iddiası üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi kaynakları konuyla ilgili açıklama yaptı.

Koronavirüs şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan Çinli çocuğun 10 gün önce Şangay’dan Türkiye’ye geldiğinin öğrenildiğini bildiren kaynaklar, an itibarıyla hastalığın kesin teşhisinin yapılmadığını ifade etti.

AKŞAM SAATLERİNDE AĞIRLAŞTI, BUGÜN DAHA İYİ

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ilk tedaviye rağmen çocuğun durumunun dün akşam saatlerinde ağırlaştığını aktaran tıp fakültesi kaynakları, bugün ise durumunun daha iyi olduğunu, koronavirüs şüphesi sebebiyle gerekli testlerin yapıldığını fakat sonuçlarının henüz çıkmadığını söyledi.

KORONAVİRÜS TANISI ALAN HASTA YOK DEMİŞTİ

Bu sabah saat 09.00’da toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise “Şüpheli görülen 68 kişiden örnek alarak analiz edildi. Şu ana kadar Türkiye’de kesin olarak yeni Koronavirüs tanısı alan hastamız olmadı” dedi. Ayrıca Adana’da gözetim altındaki iki vakanın sonuçlarının negatif çıktığını bildirdi.

DİĞER HASTALARI NİYE BÖLÜMDEN ÇIKARDINIZ?

Koca’nın açıklamaları sonrası sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşımlarına devam eden Yarkadaş, “Neden dün gece İÜ’ye gelen 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunu hastaneye hemen yatırıp diğer hastaları bölümden çıkardınız?” diye sordu. 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunun iki yakınının da karantinaya alındığını duyurdu.

Bakan açıkladı, Türkiye’de koronavirüs tanısı ‘şu an’ için yok

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder