29 Ocak 2020 Çarşamba

Ensar vurgunu için Kızılay’ı paravan yaptılar

Depremzedeler için bağış talep eden Kızılay’ın kendine yapılan bağışları çeşitli vakıflara aktardığı ortaya çıktı. Son olarak Başkentgaz tarafından Türk Kızılayı’na yapılan 8 milyon dolarlık bağışın yurt inşaatlarında kullanması için Ensar Vakfı’na verildiği belirlendi.

BOLD – Başkentgaz tarafından Türk Kızılayı’na yapılan bağışın Ensar Vakfı’na aktarıldığı ortaya çıktı. Kızılay’ın bu bağışı aktarmak için Başkentgaz’la da protokol yaptığı belirlendi. Başkentgaz da yaptığı 8 milyon doları devlete ödeyeceği vergiden düştü.

8 MİLYON’DAN 75 BİNİ KIZILAY’A KALMIŞ

gazzetta9.com’dan Celal Eren Çelik’in haberine göre Başkentgaz 29.12.2017 tarihinde Kızılay’a 8 milyon dolarlık bir bağış yaptı. Başkentgaz tarafından Kızılay’a 8 milyon dolar aktarıldı. Başkentgaz’la yapılan anlaşma ile bu paranın 75 bin doları Kızılay faaliyetlerinde kullanıldığı, geriye kalan 7 milyon 925 bin doların ise Türk Kızılayı ile Ensar Vakfı arasında yapılan protokol kapsamında yurt inşaatında kullanıldığı ortaya çıktı.

 

TORUNLAR GYO VERGİDEN BAĞIŞ YAPMIŞ

Ensar Vakfı ile yapılan protokol çerçevesinde 7 milyon 925 bin dolar Ensar Vakfı’na aktarılırken, Başkentgaz’ın Türk Kızılayı üzerinden Ensar Vakfı’na mali destek sağladığı ortaya çıktı. AKP’ye yakın Başkentgaz’ı satın alan Torunlar GYO’nun Kızılay’a yapılmış gibi gösterilen 8 milyon doları devlete ödeyeceği vergiden düşürdüğü belirlendi.

“AKP gidici, yeni bir çözüm süreci için en az 2012’deki kadar umutluyum”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder