29 Ocak 2020 Çarşamba

Şevket Çoruh’a ‘sahte’ hesap yüzünden soruşturma açılmış

Elazığ depremi sonrası provokatif paylaşım yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan tiyatrocu Şevket Çoruh, “Geçmiş olsun Elazığ” dışında bir paylaşım yapmadığını söyledi. Soruşturmanın sahte hesap paylaşımı nedeniyle açıldığı belirtildi.

BOLD – Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili, sosyal medya hesabından provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen, aralarında oyuncular Berna Laçin ve Şevket Çoruh’un da bulunduğu, 50 kişi hakkında soruşturma açılmıştı.

‘SİZ NE İŞE YARARSINIZ’

Deprem felaketinin ardından, Şevket Çoruh’un, adına açılan bir Facebook hesabından, “Kızılay’ın 2019’da vatandaşlardan topladığı bağış tutarı 828 milyon TL. Devlet 2019’da 3.7 milyar deprem vergisi amacıyla ÖİV toplamış… Ama Elazığ’da deprem olduğunda bakanın açıklaması: ‘Her şeyi devletten beklememek lazım’ Siz ne işe yararsınız?” paylaşım yaptığı iddia edildi.

FACEBOOK HESABIM YOK

İlgili paylaşım yüzünden hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Şevket Çoruh, dün yaptığı açıklamada “Geçmiş olsun Elazığ” dışında bir paylaşım yapmadığını söyledi. Çoruh, geçen sene de Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada Facebook hesabının bulunmadığını belirterek, ‘İtibar etmeyin’ paylaşımı yapmıştı. İncelemenin devam ettiğini belirten yetkililer “Soruşturma kapsamında bu hesabın kime ait olduğu tespit edilecek” dedi.

‘Geçmiş olsun Elazığ’ paylaşımı yapan Şevket Çoruh’a soruşturma

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder