1 Şubat 2020 Cumartesi

Lakers’ın İlk Maçında, Kobe ve Kızı Anıldı

Los Angeles Lakers, efsanesi Kobe Bryant’ın ölümünün ardından ilk maçına çıktı. Portland maçı öncesi, maç sırasında ve sonrasında Kobe ve kızının anısına özel programlar yapıldı.

MUHAMMET ALİ TOKSOY 

 

BOLD- Kobe Bryant ve kızı Giga’nın ölümünün ardından, NBA Yönetimi, Los Angeles Lakers’ın, Clippers ile yapacağı maçı ertelemişti. Tüm dünyayı yasa boğan helikopter kazasının ardından, Los Angeles Lakers, ilk maçına çıktı.

Portland Trail Blazers karşılaşması öncesinde, Lakers Yönetimi Staples Center’ın tüm koltuklarına Kobe Bryant’ın giymiş olduğu 24 ve 8 numaralı formalarını koydu.

Kobe ve kızı Gianna’nın Staples Center’da izledikleri son maçta oturdukları iki sandalyeye kendi formaları giydirilirken, bir buket de kırmızı gül bırakıldı.

Lakers tarafından hazırlanan ve Kobe Bryant’ın sözlerinin profosyonelce montajlandığı bir video, arka planda canlı bir film müziği ile yayınlanırken Staples Center sessizliğe gömüldü ve onbinlerce taraftar duygusal anlar yaşadı.

Portland’ın yıldızı Carmelo Anthony yas tutmaya devam ettiği için Lakers maçında forma giymedi. Bryant’ın çok yakın arkadaşı olan Carmelo sosyal medyadan; “Bana, Lakers-Portland maçında Staples Center’da buluşacağımızı söylemiştin” mesajını paylaştı.

Los Angeles Lakers’ın Portland’a karşı oyunda giydiği formada dikkat çeken bir başka detay ise, Black Mamba’nın onuruna, onun baş harflerini taşıyan KB logosunun kullanılması oldu.

Kobe’nin kazada hayatını kaybeden, 13 yaşındaki basketbolcu kızı Gigi Bryant’ın Mamba Spor Akademisi’ndeki takım arkadaşlarıda maçı hep birlikte seyrettiler.

Milli marş okunurken göz yaşlarını tutamayan LeBron James, maç öncesinde Kobe için hazırladığı konuşmayı kısa bir süre okuduktan sonra kağıdı yere bırakıp, seyircileri yürekten etkileyen, çok duygusal bir konuşma yaptı.

Maçı Portland Trail Blazers 127-119 kazanırken, Damian Lillard son maçlardaki muhteşem performanslarına bir yenisini daha ekledi ve takımını galibiyete taşıdı. Maçı 48 sayı, 9 ribaund ve 10 asistle tamamlayan Lillard, son 4 maçtaki ortalamalarını da 48,5 sayı, 8 ribaund ve 9,8 asiste çıkardı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder