1 Şubat 2020 Cumartesi

Koronavirüsten ölenlerin sayısı 259 oldu

Çin’de ortaya çıkmasının ardından 27 ülkeye yayılan koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 259’a çıktı. Hastalığın bulaştığı kişi sayısı ise tam 11 bin…

BOLD – Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ciddiyetini geç fark ederek küresel sağlık acil durumu ilan ettiği koronavirüsten ölenlerin sayısı artıyor. Çin, koronavirüs ile bağlantılı olarak 45 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Bütün ölümlerin salgının başladığı Vuhan kentini de içinde bulunduran Hubei bölgesinde meydana geldiği belirtildi.

Cuma günü itibariyle Çin’de 2 binden fazla kişiye daha teşhis konulmasıyla Çin’de Koronavirüs vakalarının 10 bini aştığı duyuruldu. Dünya çapındaki vakaların sayısı da 11 bini aştı. Şu ana kadar 27 ülkede Koronavirüsü vakası görüldüğü doğrulandı.

UÇAK DÖNÜŞE GEÇTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamalarda Çin’den Türkiye’ye gelen 11 bin kişinin tarandığını, Türkiye’ye giriş yapan şüpheli vaka olmadığını söyledi. Çin’e gönderilen Koca Yusuf adını taşıyan ambulans uçak sabah saatlerinde Türkiye’ye dönmek üzere yola çıktı.

Birçok ülke virüsün yayılmasını önlemek için önlemler alırken son olarak dün ABD son iki haftada Çin’i ziyaret eden yabancı vatandaşları ülkeye almama kararı aldı.

Virüsten şu ana kadar 252 kişinin tamamen kurtulduğu açıklandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder