30 Ocak 2020 Perşembe

Koronavirüs’ten korkutan rakamlar! Salgından kaçan Japonlar izdihama neden oldu

Ülkedeki koronavirüs salgınına dair, Çin Ulusal Sağlık Komisyonunun paylaştığı verilere göre, virüs yüzünden 170 kişi hayatını kaybederken hasta sayısı 8 bine dayandı.

BOLD- Çin Ulusal Sağlık Komisyonu bugün yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan koronavirüs salgınına dair verileri dünya kamuoyuyla paylaştı. Buna göre; hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 170’e yükseldi. Öldürücü virüsün bulaştığı hasta sayısını da artarak 7 bin 711 oldu. Ülkede 81 bin kişi ise hastalık şüphesiyle gözlem altında tutuluyor.

DOKTORLAR HASTANEDE YATIP KALKIYOR

Salgınla mücadele veren Çinli sağlık çalışanlarının da olağanüstü çaba sarf ettikleri biliniyor. Doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının günlerdir evlerine gitmeden hastanede yatıp kalktıklarını gösteren görseller sosyal medyada dolaşıma girdi.

DÖNMEK İSTEYEN JAPONLARIN İZDİHAMI

Çin’de yaşayan yabancılar da ülkelerine dönmek için havalimanlarına koştu. Çin’de yaşayan ve virüs salgını yüzünden ülkelerine dönmek isteyen Japonların havalimanına akın etmesi de izdihamlara neden oldu.

BİRÇOK ÜLKE HAVA ULAŞIMINI DURDURDU

Öte yandan, virüsün buluşmasından korkan birçok ülke ek tedbirler aldı. British Airways, Iberia, IndiGo, Air India, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, American Airlines, Delta, United, Air Canada, Cathay Pacific, Finnair, Air Seoul Çin’e çift yönlü uçuşları durdurduklarını açıkladı. Bu sabah,  İsrail’e ait El Al Havayolu şirketinin de Çin’e hava ulaşımını durdurduğu öğrenildi.

HASTALARIN EVLERİ MÜHÜRLENDİ

Hastalığın ülkenin geneline yayılmasından endişe duyan Çinli yetkililer önlemleri arttırdı. Virüs ortaya çıktığı Wuhan kentinde toplama alanlarını kapan toplu ulaşımları da durdurdu. Toplanma  Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, virüs taşıyanların evlerinden çıkmasını önlemek için kapıları mühürlendiği görülüyor. Önlemler sonrası hayalet şehre dönen Wuhan kenti halkı, birbirlerine evlerinden seslenerek dayanışma gösteriyor. Uçakla seyahat eden  yolculara uçak içerisinde virüs taraması yapılıyor.

Koronavirüs korkusu Çin’de öfkeye dönüştü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder