29 Ocak 2020 Çarşamba

PKK’yı terör örgütü kabul etmeyen Belçika’ya Türkiye’den sert tepki

Belçika Yüksek Mahkemesi, PKK bağlantılı 36 kişiye karşı Federal Savcılığın 2010 yılında başlattığı soruşturmanın yargıya taşınmasını önleyen Belçika İddianame Odası kararını onayladı. “PKK, terör örgütü değildir” diyen karara Türkiye tepki gösterdi.

BOLD – Belçika Yüksek Mahkemesinin Türkiye’nin müdahil olduğu “Ariadna Davası” olarak da bilinen PKK Soruşturması hakkında verdiği karar Dışişleri Bakanlığını kızdırdı. PKK’nın terör örgütü olmadığı savunulan kararla ilgili açıklama yapan Türk Dışişleri, “Bu, hukukun açıkça ayaklar altına alınmasıdır” dedi.

PKK’YA DESTEK MAHİYETİNDEDİR

Dışişleri Bakanlığı, “Belçika yargısının bu kararı, aralarında sivillerin, çocukların, hatta bebeklerin de olduğu 40 binden fazla vatandaşımızın ölümünden sorumlu olan ve AB terör örgütleri listesinde yer alan PKK’ya açık bir destek mahiyetindedir” ifadelerini kullandı.

Bakanlık mahkeme kararının “Başka ülkelerde insanları katletse de benim ülkemde uslu durduğu sürece bir sorun yok” anlayışıyla alındığını ve iki yüzlülük örneği olduğunu savundu. Kararın terörün tüm toplumlar için tehdit teşkil ettiğini görmezden geldiği ve dolayısıyla terör örgütlerini özendireceği vurgulandı.

Yazılı açıklamada Belçika Yüksek Mahkemesinin bu kararının büyük çelişkiler barındırdığına, hukuki olmaktan çok siyasi nedenlerle alındığına ve Belçika mevzuatının kurucu ülke olarak ev sahipliği yaptığı Avrupa Birliği’nin (AB) müktesebatıyla çeliştiğine dikkat çekildi.

KARARIN DÜZELTİLMESİ İSTENDİ

Açıklamada, “Belçika Hükumetinin bu vahim ve çelişkili kararı düzeltecek her türlü adımı ivedilikle atmasını ve terör örgütü PKK’ya karşı mücadelesini artırarak sürdürmesini bekliyoruz” dendi.

PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin “bu sorumsuzca kararı” istismar edeceği vurgulanarak “Dolayısıyla terörizmle uluslararası mücadeleyi zafiyete uğratma amacına matuf bu tür girişimlerin sorumluluk sahibi tüm paydaşlarca da kınanmasını bekliyoruz” çağrısında bulunuldu.

AİHM: TFF Tahkim Kurulu “bağımsız ve tarafsız bir organ” değil

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder