12 Şubat 2020 Çarşamba

ABD, Türk bakanlar hakkındaki yaptırımı kaldırdı

İdlib konusunda Türkiye’ye açık destek veren ABD, daha önce Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında aldığı yaptırım kararlarını kaldırdığını açıkladı.

BOLD – ABD, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Ekim 2019’dan bu yana uyguladığı Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırımları kaldırdı.

İSİMLERİ YAPTIRIM LİSTESİNDEN ÇIKARILDI

Yahoo Finance, ABD Hazine Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyine yönelik saldırı nedeniyle uyguladığı yaptırımları kaldırdığını yazdı. ABD yönetimi, Ekim 2019’da üç bakan ve iki bakanlığı yaptırım listesine almıştı. Bakanların isimlerinin yaptırım listesinden çıkarılması, ABD’li şirketler ya da kişilerle bir kez daha iş yapabilmenin önünü açmış olacak.

ABD’DEKİ MALLARINA EL KONABİLECEKTİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı yaptırım kararında, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye hükumetinin Suriye’nin kuzeyinde yaptığı askeri müdahale olmak üzere Suriye içindeki ve bu ülke ile ilgili alanlardaki durumun, IŞİD’i yenme kampanyasını baltaladığı, sivilleri tehlikeye attığı ve bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı tehdit ettiği ifade ediliyordu. Yaptırım getirilen üç bakanın ABD’deki mal varlıklarına el konabileceği de kaydediliyordu.

Çin’deki salgından korkutan görüntüler: Üç çocuk tek ceset torbasında

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder