14 Şubat 2020 Cuma

Çin’de yeni koronavirüs salgını hız kesmiyor

Çin’de koronavirüs salgını hız kesmiyor. Covid-19 virüsü nedeniyle son 24 saatte 121 kişi öldü. Ölü sayısı bin 381’e çıktı. Yaklaşık 2 bin 400 yolcusuyla 5 ülkenin kabul etmediği bir yolcu gemisini ise Kamboçya kabul etti. Çin dışında ilk kez bir bölge Vietnam’da virüs nedeniyle karantina altına alındı.

BOLD Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hız kesmeden can almayı sürdürüyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre son 24 saatte Covid-19’dan dolayı 121 kişi hayatını kaybetti.

Ülke genelinde virüsün aldığı can sayısı bin 381’e ulaşırken, yeni tespit edilen vaka sayısı ise 50 bin 90’a çıktı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yeni can kayıplarının 116’sının Covid-19’un merkez üssü Hubey eyaletinde gerçekleştiğini, başkent Pekin’de de üç kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

KAMBOÇYA GEMİYİ KABUL ETTİ

Bin 455 yolcu ve 855 mürettebatı ile salgın nedeniyle beş ülkeden yanaşma izni alamayan bir yolcu gemisine Kamboçya ‘yeşil ışık’ yaktı. Gemide salgına 200 kişinin yakalandığı sanılıyor. Kamboçya yönetimi bu hastalardan sadece ileri yaşta olanların karaya ayak basabileceğini açıkladı.

Sydney açıklarında bekletilen diğer bir yolcu gemisinde de Avustralyalı yetkililer tarafından yapılan tetkiklerin ardından bir kişinin solunum yolu sorunu yaşadığı tespit edildi. Fakat Avustralya Sağlık Bakanlığı bu kişinin salgından dolayı hastalandığını henüz onaylamadı.

VİETNAM’DA 10 BİN KİŞİYE KARANTİNA

Vietnam’da 10 binden fazla kişinin yaşadığı Son Loi bölgesi yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı.

Yetkililer, başkent Hanoi yakınlarındaki tarım bölgesinde yaşayan 6 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine, onlarca köyün olduğu alanı 20 gün boyunca giriş ve çıkışlara kapattı.

Hanoi’nin 40 kilometre uzaklığındaki Son Loi, virüsün ilk ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentinden sonra karantinaya alınan ilk bölge oldu.

RUSYA’DA KARANTİNADAN KAÇAN KADINLAR

Rusya’da Covid-19 adındaki koronavirüs karantinasına alınan ancak daha sonra hastaneden kaçan 32 yaşındaki Alla Ilyina, yetkililerin zorla kendini hastaneye geri götürme çabalarına karşı direniyor.

Alla Ilyina’nın St. Petersburg’daki evinde olduğu, ancak kendisini eve kilitleyerek polis memurlarına kapıyı açmayı reddettiği belirtildi.

Geçen ay Çin seyahatinden geri dönen Ilyina, 6 Şubat’ta yapılan test sonuçları negatif çıksa da koronavirüsün kuluçka süresi olan iki hafta boyunca karantinada tutulmak istendi.

Ancak hastanedeki koşullara daha fazla dayanmak istemeyen Ilyina, elektronik kilidi kırarak hastaneden kaçtı. Instagram hesabından hastaneden nasıl kaçtığını gösteren bir plan da çizdi.

Alla Ilyina, Rusya’da karantinadan kaçan tek kişi değil.

Geçen hafta Rus medyası 34 yaşındaki Guzel Neder’in de Samara şehrindeki hastaneden oğluyla beraber camdan atlayarak kaçtığını aktarmıştı.

SARS’a çare bulan doktordan korkutan açıklama: Covid-19 dünyanın yüzde 60’ını etkileyebilir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder