15 Şubat 2020 Cumartesi

Kapanan iş yerlerini gizlemek için yeni oyun

TÜİK üzerinden enflasyon ve işsizlik gibi birçok veri ile oynayan hükumetin kapanan iş yeri sayısını gizlemek için de oda kaydı olmayan esnafı zorla kayıt altına alıp yeni açılmış gibi gösterdiği ortaya çıktı.

BOLD – Ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin başında küçük ve orta işletmeler geliyor. Ardı ardına batan esnafların sayısını gizlemek için oda kaydı olmayanların kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

ESNAF SİCİL AFFI BEKLİYOR

Konuyu gündeme getiren CHP Niğde Milletvekili Emer Fethi Gürer, esnafların büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek, “Esnafın, sicil affı büyük beklentisidir. 2019 yılı parasal tutarı 21 milyar olan toplam 916 bin 169 senet vadesinde ödenmediği için protesto olmuştur. UYAP istatistiklerine göre 1 Ocak-26 Ocak 2020 günleri arasında toplam 619 bin 771 yeni icra dosyası açılmıştır. Aynı dönemde sonuçlanan dosya sayısı ise 528 bin 995 olmuştur” dedi.

RAKAMLARLA OYNANIP GERÇEKLER ÖRTBAS EDİLİYOR

Ticaret Bakanı’na kapanan ve açılan iş yerlerini sorduğu hatırlatan Gürer, “Bakanın yanıtına göre 2018 yılında 135.780 adet iş yeri kapanmıştır, Niğde’de ise kapanan iş yeri sayısı 816 adettir. Bakan, “1.299 açılan iş yeri var” diyor. Araştırdım, yeni iş yerlerini 20 Suriyeli açmış ama açılan iş yerleri var olup da oda kaydı olmayanlar kayıt altına alınmıştır yani rakamlarla oynanıp burada da gerçekler örtbas edilmektedir” dedi.

EN FAZLA ESNAF İFLASI AKP DÖNEMİNDE YAŞANDI

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu da Türkiye’de en fazla esnaf iflasının AKP’li yıllarda yaşandığını belirterek, “2005 yılında tam 282 bini aşkın esnafımız, 2011 yılında 143 bin, 2019’da ise 114.977 esnaf kepenk kapattı. On yedi yıllık AKP döneminde kepenk kapatan esnaf sayısı rekor kırarak tam 1 milyon 896 bin oldu yani on yedi yıllık AKP hükumetleri esnafa aş, iş, refah, zenginlik getirmedi. AKP on yedi yılda esnafa sefaleti, siftahsız günleri, kapanan kepenkleri yani en karanlık yılları yaşattı” dedi.

Hilmi Özkök’ten ‘cemaat’ açıklaması: O zaman suç değildi!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder