12 Şubat 2020 Çarşamba

Burhan Kuzu “Ben bir bilim adamı ve hukukçuyum” dedi sosyal medya yıkıldı

Saray’ın Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Burhan Kuzu, Türkiye’de tutuklanan İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin serbest bırakılması için yargıya baskı yaptığı iddialarını sosyal medyadan yanıtladı.

BOLD – Türkiye’de tutuklanan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin serbest bırakılmasına ilişkin yargıya baskı yaptığı öne sürülen AKP’li Burhan Kuzu sosyal medya hesabından medyayı ve gazetecileri suçları. Gazeteciler İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş’ın kendisi üzerinden AKP’ye zarar vermek istediğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulunda da görevli bulunan Burhan Kuzu, Zindaşti’nin serbest bırakılmasına ilişkin iddialara da “Hukuk anlayışıma uygun değil” diyerek cevap vermişti.

HUKUKÇU VE BİLİM ADAMIYIM

Sosyal medya üzerinden açıklamalarına devam eden Burhan Kuzu, hakkındaki iddiaların kumpas olduğunu iddia etti. Kuzu son yaptığı açıklamada, “Twitter üzerinden gerekli açıklamaları yaptım. Her arayan kanala bağlanmak ve cevap vermek zorunda değilim. Ben bir bilim adamı ve hukukçuyum. Savcılık ifadeye çağırırsa koşa koşa giderim.Tekrar ediyorum, hiçbir hakime baskı yapmadım.Cumhuriyet Gazetesi, FETÖ’nün yayın organıdır” ifadelerini kullandı.

Kuzu’nun paylaşımına dakikalar içinde bine yakın yorum geldi. Yapılan yorumlarda Kuzu’nun ‘ben bir bilim adamı ve hukukçuyum’ ifadeleri ti’ye alındı.

NE OLMUŞTU?

Hakkında bir çok suçlama bulunan Naci Şerifi Zindaşti, 19 Ekim 2018 akşamı tartışmalı bir şekilde 3 adamı ile birlikte tahliye edilmişti. Savcılık Zindaşti’nin tahliyesine itiraz etti. Hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak kayıplara karışan Zindaşti bir türlü bulunamadı. Zindaşti’nin tahliyesinin arkasındaki ismin Burhan Kuzu olduğu iddia edildi. İddiaları, “Kendisini tanımam” diyerek reddeden Burhan Kuzu’nun Zindaşti bağlantısını Cumhuriyet gazetesi, yemek yerken çekilmiş fotoğrafını yayımlayarak ortaya çıkarmıştı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder