12 Şubat 2020 Çarşamba

Gazeteci Aziz Oruç’a kitap, kıyafet ve mektup yasağı

Tutuklu gazeteci Aziz Oruç, ailesiyle görüşmesinde yaşadığı hak ihlallerini anlattı. Kitap ve mektup yasağı dışında sağlık sorunları da var.

BOLD – Patnos L Tipi Cezaevi’ndeki tutuklu gazeteci Aziz Oruç, tutuklandığı günden bu yana kendisine kitap ve kıyafet verilmediğini, tüm tutuklulara ise mektup verilmediğini iletti.

Gazeteci Aziz Oruç, 5 Şubat günü ailesiyle yaptığı açık görüşte cezaevindeki hak ihlallerini aktardı. Kendisiyle dayanışma içinde olan, duyarlılık gösteren meslek örgütleri ve arkadaşlarına selam gönderen Oruç, aynı duyarlılık ve desteğin sürdürülmesini talep etti. Oruç, sağlık durumunun iyi ve moralinin de yerinde olduğunu ifade etti.

Cezaevine gelen mektupların kendisi dahil cezaevindeki tüm tutuklulara verilmediğini kaydeden Oruç, gönderdikleri mektuplara da kimi zaman tek bir kelimeden kaynaklı el konulduğunu anlattı. Oruç, “Şimdiye kadar ulaşan bir mektup yok. Muhtemelen gönderdiğim mektuplar da ulaştırılmıyor. Özellikle gazeteci olduğum için dışarı ile bağım kesilmeye çalışılıyor. Tutuklandığım günden bu yana bana kitap ve kıyafetler verilmiyor” dedi.

CEZAEVİNDE KAŞINTI SALGINI VAR

Başka cezaevlerinde olduğu gibi son zamanlarda Patnos Cezaevi’ndeki tutuklularda da bir kaşıntının baş gösterdiğini söyleyen Oruç, hijyen koşullarına dikkat etmelerine rağmen bu durumun devam ettiğini belirtti. Söz konusu durumun mevcut koşullarla bir ilgisinin olmadığına dikkat çeken Oruç, kullandıkları su ya da bilmedikleri başka bir şeyin bu soruna neden olabileceğine işaret etti.

Oruç, yaşanan hak ihlalleri ve sağlık sorununa ilişkin duyarlılık çağırısında bulundu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder