15 Şubat 2020 Cumartesi

İşçilerden damada maaşları eriten vergi sitemi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a Türk-İş ziyareti sırasında işçilerden vergi sitemi geldi. Albayrak ise ekonominin iyi gittiğini anlattı.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk-İş ziyareti etti. Türk-İş yönetimi Albayrak’a vergi konusunda sitemde bulunurken, görüşmede kıdem tazminatı gibi işçilerin tepki gösterdikleri düzenlemeler gündeme gelmedi.

İLK KEZ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın daveti üzerine gerçekleşen ziyaretteki görüşmede Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar yer aldı. Ziyaret Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olarak Türk-İş’e ilk ziyareti oldu.

DAMAT GÖRÜŞMEDE EKONOMİNİN İYİYE GİTTİĞİNİ ANLATTI

Albayrak görüşmede uzun uzun ekonominin iyiye gittiğini anlattı. Ekonominin gelecek yıllarda daha da iyi olacağını savundu. Görüşmede Türk-İş yönetimi daha çok Albayrak’ı dinlemeyi tercih etti. Albayrak’ın, Türk-İş Yönetim Kurulu ile görüşmesinde kıdem tazminatı gibi işçilerin tepki gösterdikleri düzenlemeler gündeme gelmedi.

İŞÇİLERİN DERDİ VERGİ KESİNTİLERİ

Ziyarette Albayrak’a vergi dilimleri nedeniyle çalışanların ücretlerinde oluşan kayıplar aktarıldı. İşçilerin aldıkları ücretlerin yılın ikinci yarısında bir üst vergi dilimine girmeleri nedeniyle eridiğine dikkat çekildi. Bir işçinin yıl başında aldığı ücreti, yılın sonunda alamadığı belirtildi. Vergide adaletin sağlanması talebi dile getirildi. Albayrak ise, önümüzdeki yıllarda durumun düzeleceğini söylemekle yetindi.

BAŞBAŞA DA GÖRÜŞTÜLER

Görüşmenin nezaket ziyareti çerçevesinde geçtiği öğrenildi. Ancak yönetim kurulu ile görüşmenin ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Albayrak yemek yedi. İkili görüşmeye diğer yönetim kurulu üyeleri katılmadı.

“Babacım burası çok önemli” Levent Kenez yorumladı!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder