15 Şubat 2020 Cumartesi

Hindistan Keşmir konusunda Erdoğan’ı ‘gerçekler’e davet etti

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye kendi içişlerine müdahale etmeme konusunda uyardı. Ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirme çağrısı yaptı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Pakistan parlamentosunda yaptığı konuşmaya tepki gösteren Hindistan Dışişleri, bir açıklama yaptı. Türkiye’ye Hindistan’ın içişlerine müdahale etmeme ve ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirme çağrısında bulunuldu.

Açıklamada şöyle denildi: “Hindistan, kendisinin ayrılmaz ve devredilemez bir parçası olan Cammu Keşmir’e yapılan tüm atıfları reddediyor. Türkiye yönetimini Hindistan’ın içişlerine müdahale etmemeye, ayrıca Pakistan’dan Hindistan’a ve bölgeye yönelen ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere, gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirmeye çağırıyoruz.”

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI BENZETMESİ

Tayyip Erdoğan, Pakistan parlamentosunda dün yaptığı konuşmada Keşmir’deki durumu Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale savunmasına benzetmişti.

Hindistan’ın başkanlık kararnamesi ile geçen yılın ağustos ayında anayasadan 370. maddeyi çıkartarak Cammu Keşmir bölgesinin özel statüsünü iptal etmesi ile ülkenin kuzeyindeki gerilim hızla tırmanmıştı. Keşmir’in Hint kısmının üzerine hak talep eden Pakistan bu kararı sert bir biçimde kınamıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder