15 Şubat 2020 Cumartesi

Günde 300 torba geliyordu koronavirüs sonrası 30’a düştü

Koronavirüs salgını Çin’den yapılan ticareti de bitirme noktasına getirdi. Çin’deki e-ticaret siteleri üzerinden gelen günlük 300 adetlik posta torbası salgın sonrasında 30’a kadar düştü.

BOLD – Koronavirüs salgını tüm dünyada büyük endişeye sebep oldu. Özellikle e-ticaret sitelerinden alışveriş yapanlar artık Çin’den gelen ürünleri almıyor. Bu da Çin’den gelen kargo sayısını birdenbire düşmesine neden oldu. Daha önce günlük gelen 300 adetlik posta torbası şimdilerde 30’a kadar düştü.

ÇİN’DEN GELEN KARGO TRAFİĞİ AZALDI

Çeşitli temaslarda bulunmak için Hırvatistan’a giden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı bilgilere göre, Çin’den gelen günlük 300 adet posta torbası 30’a düştü. Sadece Çin’den değil birçok ülkeden de virüs korkusu ile kargo trafiği yüzde 90’a varan oranda azaldı. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının kuru yüzeylerde virüsün birkaç saatten fazla yaşamadığına yönelik açıklamalarını hatırlatan Bakan Pekcan, “Dolayısıyla kargolarda böyle bir risk olmadığı belirtiliyor. Ama insanlar imtina ediyor” dedi.

YERLİ ÜRÜN KULLANIMI 70 YILIN ZİRVESİNDE

Pekcan, yerli ürün kullanımının 70 yılın en yüksek seviyesine çıktığını belirtti. Çin’deki salgının Türkiye ve dünya ekonomisine nasıl bir etkisi ile ilgili Pekcan, “Çin çok büyük emtia ithalatçısı konumunda. Başta petrol fiyatları olmak üzere emtia fiyatları birden düşebilir. Bizim Çin’e bağımlı olduğumuz hammadde, ara malı yok. Yani biz riski dağıtmışız daha önceden. Tabii dinamik bir ekonomi, ama yakın coğrafyamızdaki taleplerde sapmalar olabilir” dedi.

Türkiye’ye geçen yıl Çin’den 26 milyon mektup statüsünde ticari ürün gelmişti.

Hilmi Özkök’ten ‘cemaat’ açıklaması: O zaman suç değildi!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder