13 Şubat 2020 Perşembe

Yoksula doğalgaz yardımına Başkentgaz engeli

Ankara’da yoksullara kömür yerine doğalgaz yardımı yapmak için çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesinin teklifine Ensar Vakfı’na Kızılay üzerinden yardım yapan Başkentgaz’dan olumsuz cevap bile gelmedi. Büyükşehir, aboneliği Başkentgaz’ın yapması halinde doğalgaz bedelini karşılamayı taahhüt ediyor.

BOLD – Ankara’da artan hava kirliliği sonrası harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, yoksul vatandaşlara yaptığı kömür yardımını doğalgaza çevirmek için çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Başkentgaz’a teklif götüren Büyükşehir Belediyesine şirketten gelen bir cevap yok.

CİDDİ HAVA KİRLİLİĞİ YAŞANIYOR

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getiren CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ankara’da çok uzun yıllardır ciddi bir hava kirliliği yaşandığına dikkat çekti. Bu sorunun yıllardır çözülemediğini belirten Taşcıer, hava kirliliği göstergesi olan Hava Kalitesi İndeksi 150’nin üzerinde seyrettiğine vurgu yaptı.

ABONELİK BAŞKENTGAZ’DAN, GAZ BEDELİ BELEDİYEDEN

Geçmiş dönem yönetimin bıraktığı bu soruna karşı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çözüm aradığını belirten Taşcıer, “Bu kapsamda kömür yardımı yapılan hemşehrilerimize doğal gaz kartlarına yükleme yaparak ve yardımları artırarak sürdürmek istiyoruz. Eğer Başkengaz abonelik ücretlerini karşılamayı kabul ederse Ankaralılar olarak daha temiz bir havaya kavuşacağız”dedi.

BAŞKENTGAZ CEVAP BİLE VERMEDİ

Şirketin kendisine de faydası olacak bu öneriyi ivedilikle kabul etmesi çağrısını yapan Taşcıer, belediyenin bu teklifine Başkentgaz’dan bir cevap gelmediğinin altını çizdi.

ENSAR VAKFINA KIZILAY ÜZERİNDEN BAĞIŞ YAPMIŞTI

2013’te özelleştirilerek, yönetimi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Torunlar grubuna geçen Başkentgaz, Kızılay aracılığıyla Ensar Vakfı’na bağışladığı 8 milyon dolarla gündeme gelmişti. “Vergi kaçırma” tartışmalarına da neden olan bağışın daha sonra Ensar tarafından yöneticileri arasında Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu Türkiye Gençlik ve Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) ABD’deki Türken Vakfı’na aktarıldığı ortaya çıkmıştı.

 

İBB Meclisi’nde AKP’lilerin oylarıyla “Hülle”: TÜRGEV’e arazi tahsisi!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder