14 Şubat 2020 Cuma

Taliban Afganistan’da bir haftalık kısmi ateşkesi kabul etti

ABD ile Taliban arasında yürütülen barış görüşmelerinde ilerleme sağlandı. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Taliban’ın Afganistan’da bir haftalık kısmi ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

BOLD – ABD Savunma Bakanı Mark Esper, barış görüşmelerinde uzlaşma sağlanabilmesi amacıyla Taliban milislerinin bir hafta boyunca şiddeti azaltacaklarını söyledi.

Esper, Brüksel’deki NATO savunma bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Taliban ile “yedi gün boyunca şiddetin azaltılması yönünde öneriyi” müzakere ettiklerini ifade etti.

Washington, ABD ile Taliban arasında barış anlaşmasının imzalanabilmesi için öncelikle şiddetin azaltılmasını talep ediyordu. Esper, Taliban’ın ne kadar ciddi olduğunu anlayabilmek için yedi gün sürenin yeterli olacağının altını çizdi.

Taliban’ın üst düzey bir yöneticisi de yaptığı açıklamada cuma gününden itibaren saldırıları azaltmaya hazır olduklarını söylemişti.

Afganistan’da yaklaşık 18 yıldır süren savaşa siyasi çözüm bulabilmek amacıyla ABD yetkilileri ile Taliban temsilcileri arasında Temmuz 2018’den beri görüşmeler yürütülüyor.

ABD Donanması, Umman Denizi’nde İran yapımı silahlar ele geçirdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder