14 Şubat 2020 Cuma

Libya’da Trablus’un dışa açılan kapısı Mitiga Havalimanı saldırılar sonrası kapatıldı

Libya’nın başkenti Trablus’un faaliyetteki tek havalimanı, Halife Hafter’e bağlı güçlerin roket saldırıları nedeniyle kapatıldı.

BOLD – Libya’da başkent Trablus’un dışa açılan kapısı konumunda bulunan Mitiga Havalimanı Halife Hafter’e bağlı güçlerin roket saldırıları nedeniyle kapatıldı.

2014’te başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havalimanı’nın rakip isyancı gruplar arasındaki çatışmalar ve saldırılarda kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle, Mitiga yurt içi ve uluslararası uçuşlar için tek adres haline gelmişti.

Hafter güçleri ele geçirmeye çalıştığı Trablus’un merkezine de havan topu saldırısı düzenlendi. Sağlık Bakanlığı kaynakları, saldırıda bir kadının öldüğünü dört kişinin yaralandığını açıkladı.

İTALYA’DA IRKÇI SİYASİDEN İLGİNÇ ÇIKIŞ

İtalya’da ana muhalefet lideri Lig Partisi lideri Matteo Salvini, hükümetin Libya politikasını eleştirdi, “Türkiye gibi yapmalıyız” dedi

İtalya’da ana muhalefet lideri Matteo Salvini, hükümetin Libya’da tarafsız kalma politikasını eleştirdi. Aşırı sağcı Lig Partisi’nin lideri Salvini, Türkiye gibi yalnızca meşru Libya hükümetiyle görüşülmesi gerektiğini söyledi. Salvini, “Libya’da artık güvenilir bir muhatap değiliz. Libya’ya bizden daha uzak olan Türkiye asker yolluyorsa, İtalya işini yapmadığı içindir” dedi

ABD Donanması, Umman Denizi’nde İran yapımı silahlar ele geçirdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder