12 Şubat 2020 Çarşamba

Erdoğan ‘siyasi ayak’ krizinde Başbuğ ve Büyükanıt’ı suçladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi ayak tartışmalarıyla ilgili eski Genelkurmay başkanları İlker Başbuğ ile Yaşar Büyükanıt’ı görevlerini yapmamakla suçladı.

BOLD – Tayyip Erdoğan, İlker Başbuğ’a yönelik “Çıkıp sağda solda başbakana şunu bunu söyledim deme, yalan söylüyorsun. Sırtında resmi kıyafeti varken boruyu çıkarıp gösteriyordu ama şimdi artık onlar yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, grup toplantısında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamalarıyla başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle devam eden siyasi ayak tartışmasına cevap verdi. Erdoğan, “Tolstoy’un dediği gibi, ’Birine çamur atmadan önce iyi düşün ve sakın unutma önce senin ellerin kirlenecektir.’ Kılıçdaroğlu bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır. Çünkü bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir” dedi.

BAŞBUĞ VE BÜYÜKANIT’I SUÇLADI: BU GÖREV BENİM DEĞİL SİZİNDİ

Kılıçdaroğulu’nun 6 danışmanının ve Urla Belediye Başkanı’nın tutuklandığını söyleyen Erdoğan, İlker Başbuğ ve hayatını kaybeden eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ı görevini yapmamakla suçladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘kulağının çekildiği’ iddiasında bulundu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “FETÖ’nün siyasi ayağı darbeyi kontrollü diyerek darbeyi meşrulaştırmaya çalışan mıdır? Evet şöyle Yeşilköy havalimanına da gelelim tekrardan. Kılıçdaroğlu sürekli suçunu bastırmaya çalışıyor. Bugünlerde doğrudan meclisin yasama dokunulmazlığına saldırı anlamına gelen bir kampanya başlattılar. Tam kadro destek verdikleri bir düzenlemeyi hemen arkasından Anayasa mahkemesine götürenlerin kulaklarının kimler tarafından çekildiği ortadadır. Tüm milletvekillerimizin derhal dava açması önemlidir ama ben şimdi soruyorum; malum genel kurmay başkanı bir diğer şu anda öldü genel kurmay başkanı, bunlar bildiriyi hazırladılar. Bu yetmez; her ikisinin de genel kurmay başkanlığı döneminde çıkıp şunu söylesinler; biz şu kadar FETÖ’cü subayı ordudan ihraç ettik. Bu görev benim değil sizin görevinizdi. Niye ihraç etmediniz? Yahu kimi aldatıyorsunuz?

BAŞBAKANA ŞUNU BUNU SÖYLEDİM DEME, YALAN SÖYLÜYORSUN

Şahsım Milli Savunma Bakanım ve generaller, her şey hazırlanır, önümüze gelir, imzalar atılır. Bunların içinde çoğu zaman FETÖ’cü değil bu nurcuların içerisinden Kurtoğlu takımı vardır. Onlardan da bunların ihraç ettikleri olmuştur. Biz onlara dahi imza atmadık. Peki bunlar neye atıyordu imzayı, onlara. Peki FETÖ’cüleri niye atmadınız? Bana bunun cevabını verin. Çıkıp sağda solda başbakana şunu bunu söyledim deme, yalan söylüyorsun. Sadece yargıdan endişe edip korktuğun için bundan dolayı da acaba biz bunu çözer miyiz diye bize bunları anlattınız. Ama elinizde rahatlıkla ihraç edebileceğiniz subaylar vardı. Niye bunların tespitini yapmadınız? Şimdi televizyon televizyon dolanan bir korgeneral de var. Bizim bugün eğer genel kurmay başkanını savunma bakanı yaparak sivilleşme sürecine girdiysek işte sivilleşme sürecinin anlamı budur. Bunu istemiyorlardı. Şimdi bu beyefendi de istemiyor aslında. Ama biz bu adımı atarak nitekim AB’nin de 2014 sonuna kadar tamamıyla savunma bakanlıkların sivil olması tezini de halletmiş olduk. Ama rahatsız bundan. Demek ki artık bu süreç mütekait olanlarla değil daha kararlı daha ciddi bir biçimde yürüyor.

SIRTINDA RESMİ KIYAFETİ VARKEN BORUYU GÖSTERİYORDU

FETÖ’cüler 15 Temmuzda TSK’dan temizlenmiş oldu. Bitti mi? Daha yapacağımız işler var. Ama yanlış iş yaptın şimdi bunu düzelt. Avukatlığına kim soyundu? Kılıçdaroğlu. Çok anlamlı değil mi? Herhalde bir şeyler vadettiler. Sırtında resmi kıyafeti varken boruyu çıkarıp gösteriyordu ama şimdi artık onlar yok.”

General Pekin: Başbuğ askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması yönünde oy kullandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder