13 Şubat 2020 Perşembe

Pentagon’dan yalanlama: Görüşme olmadı, anlaşmaya varılmadı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Anadolu Ajansı’nda ve Türk medyasında yer alan ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Brüksel’de NATO toplantısı sırasında görüştüğü ve bir anlaşmaya vardığı haberlerini yalanladı.

BOLD – Anadolu Ajansı ve Türk medyasında, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Brüksel’de NATO toplantısı sırasında bir görüşme yaptığı ve İdlib’de daha somut adımlar atılması gerektiği yönünde bir anlaşmaya vardığını bildirdi.

Görüşmede Suriye ve Irak’taki güvenlik ve savunma konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu, ayrıca İdlib’le ilgili hem ABD hem de NATO’nun daha somut katkılarda bulunmasının öneminin ifade edildiği belirtilmişti.

AYAK ÜSTÜ SELAMLAŞTI

Pentagon sözcüsü Alyssa Farah ise Amerikalı bakanın Türk mevkidaşıyla ayak üstü selamlaştığını, ikili bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

Farah, Washington ve Ankara’nın NATO ve ABD’nin İdlib’de daha somut adımlar atması gerektiği yönünde bir anlaşmaya varmadığını belirtti. Türk medyasında çıkan haberlere atfen, ‘’Bu türden bir anlaşma yapılmadı’’ açıklamasında bulundu.

İdlib saldırısı sonrası Washington-Ankara arasında yakınlaşma; Yaptırım kararı kaldırıldı!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder