12 Şubat 2020 Çarşamba

Tayyip Erdoğan: Rejim güçlerini her yerde vuracağız!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de 5 askerin şehit olmasıyla ilgili konuştu: “Askerimize zarar gelmesi halinde Soçi mutabakatına bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum.”

BOLD AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir gün gecikme ile partisinin Meclis’teki grup toplantısında Suriye’deki gelişmelerle ilgili konuştu. Erdoğan, “Suriye halkının özgürlük mücadelesi 82 milyon Türkiye insanının beka mücadelesidir. Şubat ayı sonuna kadar rejimi gözlem sınırlarımızın gerisine çekmekte kararlıyız. Hiçbir oyalanmaya meydan vermeden bunu yapacağız. Bitmez tükenmez toplantıların sonuçlarını beklemeden hemen ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

TÜRKİYE SEYİRCİ KALMAYACAK

“Ülkemizin kontrolü altında tuttuğu yerlerdeki huzur ortamından rahatsız olan terör örgütleri insanlık dışı eylemleriyle kana susamışlıklarını gösteriyor. Bombalı araç saldırısında aralarında çocukların da olduğu 8 kişi öldü. Benzer tacizler diğer harekât bölgelerimizdeki sivillere de yöneltiliyor. Rus güçleriyle İran destekli militanlar sürekli sivil halka saldırıyorlar. Söze gelince insan haklarını, sivil hassasiyetini ağızlarından düşürmeyenler tüm bu saldırılar karşısında derin bir sessizliğe gömülmüş durumdalar. Herkes gözünü kapasa sırtını dönse de Türkiye bu duruma seyirci kalmayacaktır. İdlib’de rejim ve Ruslar ile rejimle birlikte hareket eden güçlerin doğrudan sivil halkı hedef aldığı gerçeğinin altını çizmek istiyorum. Amaç bölge halkını sınırlarımıza doğru harekete zorlayarak sahayı boşaltmaktır.

BİTMEZ TÜKENMEZ TOPLANTILARI BEKLEMEYECEĞİZ

Bir süredir bu saldırılar doğrudan askerlerimizi hedef almaya başladı. Madem durum bu öyleyse biz de artık lafa değil sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz. Şubat ayı sonuna kadar rejimi gözlem sınırlarımızın gerisine çekmekte kararlıyız. Hiçbir oyalanmaya meydan vermeden bunu yapacağız. Bitmez tükenmez toplantıların sonuçlarını beklemeden hemen ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bölgedeki muhalif gruplardan başı bozuk hareket ederek rejime saldırı muamelesi verenlere de artık tavizsiz davranacağımızı mesajını verdik. Artık kimsenin provokasyonlarına göz yumacak değiliz.

REJİMİ HER YERDE VURACAĞIMIZI İLAN EDİYORUM

Gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde İdlib ve Soçi mutabakatıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum. Bugün Suriye’de vermekten imtina edeceğimiz mücadeleyi yarın kendi topraklarımızda yürüteceğimizin bilinciyle tüm gücümüzü kullanacağız. Suriye halkının özgürlük mücadelesi 82 milyon Türkiye insanının beka mücadelesidir. Eğer Suriye terör örgütlerinin ve ipi başkalarının elinde kukla rejimlerin elinde kalırsa bizim de burada güvenliğimiz tehdit altında kalır. Suriye güvende olacak ki biz de kendi evimizde rahat edelim. Türkiye Suriye’de ne işi var diyenler, aslında terör örgütlerinin ne için Türkiye’de değil de Suriye’de olduğundan hayıflananlardır.”

Selahattin Demirtaş’ın ilk köşe yazısı ‘İdlib çıkmazı’: Bu Putin’den Erdoğan’a adrese teslim bir mesaj

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder