11 Şubat 2020 Salı

En büyük hayali 2000’deki gibi Avrupa’da kupa kazanmak

Okan Buruk, Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi’ndeki şansını değerlendirdi. En büyük hayalinin 2000 yılında futbolcu olarak kazandığı UEFA Kupası’nı teknik adam olarak da kaldırmak olduğunu söyledi.

BOLD – Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden tek takım olarak kalan Başakşehir’de teknik direktör Okan Buruk yaşadıkları süreci anlattı. beIN Sports’a verdiği röportajda kuralar çekildiğinde gruptan çıkabileceklerine inandıklarına işaret eden genç çalıştırıcı, “Roma maçını kötü bir şekilde kaybettik ama inancımız vardı. 4-0’lık mağlubiyet bize bir şey kaybettirmedi. Mönchengladbach maçında son anda yediğimiz gol bizi üzdü. Son iki maç 1 galibiyet, bizi yukarıya taşıyacaktı. Wolfsberger, maçları bizim için dönüm noktaları oldu. Genç bir takımız. 4 senedir şampiyonluk potasında olan bir takımız. Bu sezon amacımız Avrupa’da başarı yakalamaktı. Bu genç kulüp Avrupa’da pek duyulmamıştı. Bu takımın ismini Avrupa’da duyurmak istedik.” dedi.

2000’DEKİ GİBİ KUPA KAZANMA HAYALİM DEVAM EDİYOR

Okan Buruk Galatasaray’la kazandıkları UEFA Kupası ile ilgili düşüncelerini de paylaştı. Buruk “2000 yılındaki UEFA Kupası ile, Türk futbolunun tarihini değiştirdik. Türk futbolunda yatırımların yapılmadığı yıllardı. O başarılar, bunu değiştirdi. O başarının, tekrar gelebilmesi için önce hayal etmek gerekir. Teknik adam olarak da, kazanmak için hayalim devam ediyor. Türkiye’de inanılmaz bir sinerji yaratmıştık. Herhangi bir güçlü takım ile kafa kafaya oynayabileceğimizi ispatlamıştık. Çok çalıştık ve kazandık. Bunun gururunu yaşıyorum.” dedi.

MAÇIN ADAMI OLMAK EN BÜYÜK BAŞARILARDAN BİRİ

Kendi bireysel başarısı olarak Süper Kupa finalini gösteren Başakşehir çalıştırıcısı şunları kaydetti: “Süper Kupa Finali’nde maçın adamı seçilmek, benim için en büyük başarılardan biriydi. Bazen en iyi savunma hücum yapmak oluyor. Tabiki, bazı oyuncular için önlem alıyoruz ama sonuçta Sporting Lizbon’a karşı iki maçı da kazanmak için oynayacağız.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder