13 Şubat 2020 Perşembe

Çatısını kürerken donan amcanın kar isyanı: Ula birazda İstanbul’a Antalya’ya gitsin

Malatya ve çevresinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, şehirler arası ulaşımı da aksattı. Bir vatandaşın kar isyanı da sosyal medya viral oldu.

BOLD – Depremin vurduğu Elazığ ve Malatya bölgelerine, dün Meteorolojiden kuvvetli kar yağışı uyarısı yapılmıştı. Gece başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı yüzünden beyaza bürünen Malatya ve civarında ulaşımda da aksamalar yaşanıyor. Malatya-Adıyaman karayolunda yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı ulaşım sağlanamıyor.

KAR KURADERDİR

Kara dair bölge halkı, sosyal medyada kimi kartpostallık, kimi de karın zorluğuna ilişkin görüntüler paylaşıyor. Genellikle Doğu Anadolu’da kış aylarında boyu metreleri aşan kar birikintileri yüzünden bölge halkı sağlık, ulaşım, eğitim, ticaret gibi bir çok konuda zorluklar yaşıyor. Evi kar altında kalan bir vatandaşın isyanı en çok paylaşılan videolardan oldu. Çatısında biriken karı küreyen yaşlı amca yarı Türkçe yarı Kürtçe ‘ Kar hayattır. A ha kar hayattı. Kar Kurraderdir. Birazda İstanbul’a gitsin, Antalya’ya gitsin’ diyerek sitemi dile getiriyor. İşte o görüntüler;

Rus Ankara Büyükelçiliği’nden manidar paylaşım: Takdiri size bırakıyoruz

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder