14 Şubat 2020 Cuma

Suriye Meclisi, 1915 olaylarını “Ermeni Soykırımı” olarak kabul etti

Suriye Parlamentosu, 1915 yılında Osmanlı döneminde Ermenilerin öldürülmesini soykırım olarak tanıyan bir kararı onayladı. Türk Dışişleri Bakanlığı kararı “bir ibret vesikası” olarak nitelendirdi.

BOLD – Suriye Parlamentosu, 1915 yılında Osmanlı döneminde Ermenilerin öldürülmesini soykırım olarak tanıyan bir kararı oy birliğiyle onayladı.

Kararda “bu suçu yalanlayan ve tarihi gerçekleri çarpıtan her tür girişimin” kınandığı belirtiliyor.

Suriye parlamentosunun sözcüsü Hammudah Sabbah, “Suriye’nin şu anda Türkiye’nin saldırganlığı altında olduğunu” belirterek “Erdoğan’ın atalarının işlediği çirkin suçları içten bir acıyla hatırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Suriye-Ermenistan Dostluk Komisyonunun sunduğu ve oy birliğiyle kabul edilen kararda “Ermeni Soykırımı” tanınıyor ve kınanıyor.

Böylelikle Suriye, Lübnan’ın ardından “Ermeni Soykırımı”nı tanıyan ikinci Arap ülkesi oldu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: BİR İBRET VESİKASI

Ankara’dan Suriye parlamentosunda kabul edilen karara tepki geldi.

Kabul edilen kararın bir “ibret vesikası” olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, kararın aynı zamanda “kendi halkına çoluk çocuk demeden her türlü katliam uygulayan, milyonlarca kişiyi yerinden eden ve kimyasal silah kullanmadaki mahareti iyi bilinen bir rejimin ikiyüzlülüğünün fotoğrafı” olduğunu söyledi.

Aksoy, “Bu mesnetsiz iddiaların uluslararası meşruiyetini kaybetmiş zalim bir rejim tarafından öne sürülmesi ise, iddiaların arkasında yatan çarpık zihniyetin açık bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

NATO, Rusya destekli Esad rejimine İdlib’deki saldırıları durdurma çağrısı yaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder