11 Şubat 2020 Salı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sendika krizi

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yüzde 75’in üzerinde örgütlenme sağlamasına karşın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6 aydır yetki verilmedi.

BOLD – Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile iştiraklerinde çalışanların büyük çoğunluğunu örgütlemeyi başardı. Yasalara göre yetki verilmesi gereken sendikaya 6 aydır yetki verilmiyor.

İŞÇİLERİN YÜZDE 75’İ BELEDİYE İŞ’E ÜYE OLDU

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre İBB ve iştiraklerinde örgütlenme çalışmalarına hız veren Belediye-İş, yüzde 75’in üzerinde örgütlenme sağladı. Sadece İBB’de 3 bin 718 çalışandan 2 bin 275’i Belediye-İş’e üye oldu. Belediye-İş Sendikası ilgili yasa gereği yetki için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık, işçi sendikasının yetkili olduğunu tespit ettiğinde, 6 iş günü içerisinde bildiriyor.

BAKANLIK BİLDİRİMDE BULUNMADIĞI İÇİN SÜREÇ İŞLEMİYOR

Sonrasında sendika itiraz olmaması halinde yetki için başvuruda bulunuyor. İtiraz olursa da konu mahkemeye taşınıyor. Alınan bilgiye göre bakanlık 6 ay önce başvuru yapılmasına karşın Belediye-İş’e daha yetki tespiti için de bildirim yapmadı. Yetki için başvuracak olan sendika kendisine tespit bildiriminin yapılmasını bekliyor. Belediye-İş itiraz olması halinde de dava açacak. Ancak tüm bu süreçler için bakanlığın adım atması gerekiyor. Bakanlık tespit bildiriminde bulunmadığı için de süreç işlemiyor.

 

Natali Avazyan ikinci kez gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder