15 Şubat 2020 Cumartesi

Yazar Emrah Serbes açık cezaevine alındı

İzmir’de alkollü araç kullanarak sebep olduğu kaza sonrası, aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes ‘eğitim’ gerekçesiyle açık cezaevine alındı.

BOLD- İzmir Torbalı’da yaptığı kazayı önce arkadaşının üstlenmesine izin veren daha sonra da “Psikolojim iyi olmadığı için o an üstlenmedim. Kendimi hapse hazırlamak için psikiyatri kliniğe yattım. Alkol yoktu” diyen Serbes, 28 Eylül 2017’de tutuklanmıştı. Araçta yapılan incelemede, içki şişeleri bulunmuştu. Serbes’in kazadan sonra yattığı klinikteki muayenesinde de 1.25 promil alkollü olduğu da ortaya çıktı. Serbes ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Arkadaşı Kenan Doğru için de suç üstlenmekten 2 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama neticesinde Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

SİLİVRİ’YE NAKLEDİLDİ

Ceza İnfaz Kanununun yönetmeliğine göre Serbes’in mahkum edildiği suçtan ceza alanlar, cezalarının 10’da 1’i infaz edildikten sonra koşullu salıverilmelerine 7 yıl kala açık cezaevine geçebiliyor. Bunun için kanunda ve yönetmelikte öngörülen şartları yerine getirmiş olmak gerekiyor. Cezaevi idareleri mahkumların dosyalarını hazırlayarak ilgili savcılıklara gönderiyor, incelemenin ardından da açık cezaevine geçiş için gerekli onay veriliyor. Serbes’in geçişi de bu kapsamda oldu. Menemen’deki açık cezaevinde kalan Serbes, daha sonra ‘eğitim’ gerekçesiyle Silivri’ye nakledildi.

NE OLMUŞTU?

Behzat Ç.’nin yazarı senarist Emrah Serbes, 22 Eylül 2017’de arkadaşı Kenan Doğru ile birlikte Bodrum’a giderken İzmir Torbalı’da bir otomobile arkadan çarpmış ve araçtaki Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik ve kızları Zeynep Özçelik (16) hayatını kaybetmelerine sebep olmuştu. Kazadan sonra Serbes’in yanındaki arkadaşı Kenan Doğru, direksiyonda kendisinin olduğunu beyan etmişti. Ancak kazadan yaklaşık bir hafta sonra Serbes, sosyal medyada bir mektup yayımlayarak suçunu itiraf etmişti.

Alkollü araç kullanarak bir aileyi yok eden Serbes’in tutuklandığı gün adliye çıkışı kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Benim adım Emrah Serbes, sonunda T yok” ifadelerini kullanması tepki çekmişti. Tutuklanan Serbes, Menemen T Tipi Cezaevi’ne konulmuştu.

 

Maaşlara zam yapıp RTÜK’ü MİT’e bağlıyorlar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder