11 Şubat 2020 Salı

NATO üyeleri arasında ittifaka en olumsuz bakan halk Türkler

NATO üyesi 16 ülkede yapılan araştırmada ittifaka en olumsuz bakanların Türkler olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de halkın sadece yüzde 21’i NATO’ya olumlu bakıyor.

BOLD – NATO’ya üye ülkeler arasında en az olumlu bakan ülke Türkiye. Türkiye’de halkın yüzde 55’i NATO’ya olumsuz baktığını söylerken sadece yüzde 21’si ittifak hakkında olumlu düşündüğünü bildirdi.

ABD merkezli araştırma kuruluşu ‘Pew Research Center’ NATO’ya üye 29 ülke arasından 16’sında NATO’nun imajına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. Anket, 2019 yılının mayıs ve ağustos ayları arasında 21 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜRK HALKININ YÜZDE 55’İ NATO’YA OLUMSUZ BAKIYOR

16 NATO üyesi ülkede, ortalama olarak ankete katılanların yüzde 53’i NATO’ya olumlu baktığını belirtirken yüzde 27’si olumsuz bakış açısına sahip olduğunu bildirdi.

Sonuçlar ülkeden ülkede büyük farklar gösteriyor. En dikkat çeken sonuç ise Türkiye’de alındı. Türkiye’den ankete katılanların yüzde 55’i NATO’ya olumsuz baktığını söylerken ittifakı olumlu görenlerin oranı yüzde 21’de kaldı. Bu sonuçla Türkiye 16 ülke içinde NATO’ya en olumsuz bakış açısına sahip ülke. Aynı zamanda ittifaka olumlu bakanların en düşük olduğu ülke de Türkiye.

TÜRKİYE’NİN ARDINDAN YUNANİSTAN GELİYOR

En olumsuz bakanlar listesinde Türkiye’nin ardından yüzde 51 ile Yunanistan ve yüzde 42 ile İspanya geliyor. Olumsuz bakanların oranı Fransa’da yüzde 38, Almanya’da yüzde 33, ABD’de yüzde 26 ve İngiltere’de yüzde 23 olarak ölçüldü.

EN OLUMLU BAKIŞ AÇISI POLONYA’DA

NATO’ya en olumlu bakış açısı ise yüzde 82 ile Polonya’da çıktı. Bu ülkede olumsuz bakış açısına sahip olanların oranı sadece yüzde 8.

Litvanya’da olumlu bakanlar yüzde 77 iken olumsuz yüzde 12 ölçüldü. Olumlu bakanların oranı Hollanda’da yüzde 72, Kanada’da yüzde 66, İngiltere’de yüzde 65, Almanya’da yüzde 57, ABD’de yüzde 52 ve Fransa’da yüzde 49 çıktı.

“TSK İdlib’de ‘ani operasyon’ yapmak isterken vuruldu”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder