11 Şubat 2020 Salı

Tosuncuk’a her ay 1 milyon lira

Çiftlik Bank’ın Tosuncuk lakaplı patronu Mehmet Aydın’ın Brezilya’da olduğu kesinleşti. Banka hesaplarına ise her ay 1 milyon lira girdiği tespit edildi.

BOLD 132 bin kişiden topladığı 1 milyar liranın üzerindeki paranın 500 milyon lirası ile ortan kaybolan ve bu zamana kadar 4 ülkede olduğuna dair görüntüleri ortaya çıkan Çiftlik Bank’ın firari kurucusu Mehmet Aydın’ın Brezilya’da olduğu kesinleşti.

2016 yılında 10 bin lira sermaye ile kurduğu Çiftlik Bank sistemiyle vurgun yapan ‘Tosuncuk’ lakaplı Aydın, operasyonun başladığı 16 Mart 2018’den bu yana firarda.

Yaklaşık 2 yıldır aranan Aydın, vurgunun ardından ilk olarak Uruguay’a kaçmış buradaki evi ve lüks bir aracın içinde görüntüleri ortaya çıkınca olası bir operasyonda rahat kaçmak için yatta yaşamaya başladığı öne sürülmüştü.

AYLIK 150 BİN DOLAR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianameye göre, sisteme yatırım yapan 132 bin kişiden 1 milyar 140 milyon lira para toplanırken bu rakamın 688 milyon lirası ise katılımcılara geri ödendi. 500 milyon TL’lik vurgun yaptığı belirtilen Aydın’ın parayı kripto paralar üzerinden yurt dışına çıkardığı biliniyordu.

Gelen son bilgilere göre ise 5 farklı kripto para hesabından Aydın’ın hesabına her ay düzenli olarak 150 bin doların üzerinde bir para girişi olduğu da tespit edildi.

Emekli maaşına el konulan gurbetçi: Dün holdingler dolandırdı bugün devletimiz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder