5 Şubat 2020 Çarşamba

CHP, CNN Türk’ü boykota hazırlanıyor

CHP’nin, yayınlarıyla AKP’nin propaganda kanalına dönüşen CNN Türk’ü boykot etmeye hazırlandığı iddia edildi. Parti yönetiminin CNN Türk’e hiçbir CHP’linin çıkmaması kararı aldığı belirtildi.

BOLD– Basına yansıyan kulis bilgilerine göre Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP), parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında CNN Türk’ü boykot kararı aldığı iddia edildi. Alınan karara göre, haber kanalı CNN Türk’e hiçbir CHP’li çıkmayacak, seçmene de bu kanalı izlememe çağrısı yapılacak.

KONUŞMAK İZNE BAĞLIYDI

Geçen Kasım ayında yapılan MYK toplantısında, partililerin medya kuruluşlarına verecekleri demeçlerle ilgili önemli kararlar alınmıştı. Bu kararlar, canlı yayın, program ve röportajlara çıkmak isteyen PM üyeleri, milletvekillerinin yanısıra geçmiş dönem PM üyeleri, milletvekilleri ve parti yöneticilerini de kapsıyordu. Programlara çıkacak parti yöneticilerinin, Basın ve İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısında, milletvekillerinin de grupbaşkanvekilinden yayın öncesi izin almaları kararlaştırılmıştı.

A HABERDEN FARKI YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CNN Türk’ü A Haber’e benzetmişti. Özkan mesajında, “A Haber’den bir farkı kalmayan CNN Türk’te yayınlanmakta olan programda, CHP’nin duygu ve düşüncelerini ifade etmek ile yetkilendirilmiş kimse yoktur. Konuklar şahsi görüş ve düşüncelerini aktarmaktadır. Halkımıza saygılarımızla duyururuz” demişti.

Elazığ için afet bölgesi önerisine AKP ve MHP’den ret

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder