8 Şubat 2020 Cumartesi

Koronavirüsten bir günde 86 kişi can verdi: Toplam ölü sayısı 722

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle sadece bir günde 86 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, şimdiye kadar bir gün içinde en fazla ölümün dün yaşandığını duyurdu.

BOLD – Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 722 oldu. 23 Ocak’tan önce toplam 17 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Çin Sağlık Komisyonu, koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 722 kişinin öldüğünü çıktığını duyurdu. Ölümlerin ikisi hariç tümü Çin ana karasında yaşandı. Çin’e bağlı Hong Kong ile Filipinler’de de birer kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, virüsle enfekte olan vaka sayısının ise 34 bin 546 olduğunu açıkladı. Bu hastaların 6 bin 101’inin sağlık durumu ciddiyetini korurken, 2 bin 50’si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

Reuters haber ajansı koronavirüsün ilk tahminlerde belirtildiği gibi yarasa ya da yılandan çıkmadığını kaydetti. Çin Tarım Üniversitesi’nden uzmanlara dayandırılan habere göre virüsün kaynağı, pulları ve eti için yasa dışı ticareti yapılan pangolin.

Koronavirüs, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüs ancak hayvandan insana da geçebiliyor. Bu virüsün belirtileri şunlar: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, uzun süreli ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. Mers ve Sars gibi ölümcül olabiliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder