7 Şubat 2020 Cuma

Taşgetiren’den AKP’ye ikaz: Ergenekon’dan yargılananlar hesabı kapatmadı!

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, iktidar ve Ergenekon’dan yargılananlar arasında kapanmayan hesabı yazdı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un son çıkışı için ‘yansıma’ dedi.

BOLD – Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Siyasi ayak aranıyorsa Mecliste” ifadesi sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milletvekillerine çağrı yapıp “Dava açın” demişti.

Başbuğ ve Erdoğan arasındaki tartışmayı değerlendiren Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, iktidar ile Ergenekon’dan yargılananlar arasında kapanmayan bir hesap olduğunu kaydetti.

ASKER ADINA SİYASET DİZAYNI İRADESİNİN ÇÖZÜLDÜĞÜ VAKIA

Ergenekon ve Balyoz darbelerinin TSK bünyesinde büyük operasyonlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Taşgetiren, “En sembolik olanı hiç şüphesiz Genelkurmay Başkanı’nın (İlker Başbuğ) terör örgütü lideri olarak tanımlanması ve cezaevine konması idi. Cezaevinde ölümler oldu vs. bu dönemin TSK’da, varsa tüm cuntalaşmaları keenlemekün (hiç olmamış gibi) bir hale getirdiği vakıadır. Asker adına siyaset dizaynı iradesinin çözüldüğü de bir vakıadır. İktidar oturup muhasebe yaptığında bu dönemde (Henüz FETÖ tanımlaması yoktur) ‘Gülen Hareketinin’ devlet bünyesindeki uzantılarından ne kadar istifade ettiğini herhalde değerlendiriyordur” görüşünü savundu.

ACABA BAŞBUĞ’UN ÇIKIŞI İLE BAHÇELİ’NİN KESİŞTİĞİ NOKTA MI VAR?

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘siyasi ayak’ meselesinin üstünde durduğunu vurgulayan Taşgetiren, “Acaba Başbuğ’un çıkışı ile kesiştiği bir nokta var mı? sorusu da akılda tutulacak bir sorudur” ifadelerini kullandı.

AKP İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder