7 Şubat 2020 Cuma

Senato’da aklanan Donald Trump’tan Beyaz Saray’da zafer kutlaması

Senato’da aklanan Donald Trump, destekçileri ile birlikte Beyaz Saray’da “zafer kutlaması” havasında bir toplantı düzenledi. Siyasi rakiplerine sert sözlerle yüklendi.

BOLD ABD Başkanı Donald Trump, Senato’da hakkındaki azil suçlamalarından aklanmasının ardından Beyaz Saray’da ‘’zafer’’ konuşması yaptı. Siyasi rakiplerini küfürlü ifadeler de içeren cümlelerle hedef aldı.

ABD siyasetini uzun süredir meşgul eden azil süreci, Çarşamba günü Senato’da yapılan son oylamayla sona erdi. Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu oylamada Trump aklandı ve ertesi gün zafer konuşması için medyanın karşısına çıktı.

BEYAZ SARAY’DA KUTLAMA

Beyaz Saray’daki toplantıya Kongre üyeleri, yönetimden üst düzey isimler ve destekçileri katıldı. Senato’daki mahkemede Trump’ın savunmasını üstlenen ekip, salona girer girmez davetlilerden büyük alkış aldı.

Trump açıklamalarında, bu süreçte kendisini destekleyen isimlere tek tek övgüler sıralarken, başta Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff olmak üzere azil soruşturmasının arkasındaki kişilere ise sert sözlerle yüklendi.

Trump’ın sözleri salonda sık sık alkışlarla kesildi.

Trump basın toplantısı sırasında USA Today gazetesinin ‘’Trump Aklandı’’ manşetini gösterdi.

“MUTLAK BERAAT”

Donald Trump, süreci, “Şeytancaydı, yolsuzdu. Bu başka hiçbir başkanın başına gelmemeli. Hepimiz çok kötü bir süreçten geçtik, adaletsizce. Yanlış hiçbir şey yapmadık” şeklinde anlattı.

“Bizim çok güzel bir ifademiz var. Bunun kulağa hiç bu kadar güzel geleceğini düşünmemiştim” diyen Trump, bu ifadenin “mutlak beraat” olduğunu söyledi.

WASHİNGTON POST’U HEDEF ALDI

Trump konuşmasında ABD yazılı basınını da hedef aldı. Washington Post gazetesinin “Trump aklandı” manşetini göstererek “Bu hakkımda yazdıkları ilk iyi şey” dedi.

KÜFÜRLÜ İFADELER

Donald Trump, basın toplantısında küfürlü bir ifade de kullandı.

2016 seçimlerinde Rusya ile gizli anlaşmalar yapıldığına ilişkin Adalet Bakanlığı soruşturması için, “Tamamı zırvalıktı” (bullshit) dedi.

SCHIFF VE PELOSI’YE YÜKLENDİ

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Ukrayna iddiaları sonrası Trump hakkında azil sürecini işleme koymuştu. Pelosi, düzenlediği bir basın toplantısında da Trump için dua ettiğini de söylemişti.

Özellikle Pelosi ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff’e sert yüklendi: “Çok kötü, korkunç insanlar. Pelosi dua ediyor olabilir ama ters taraf için dua ediyor. Dua ettiğinden bile şüpheliyim’’ diye konuştu.

Trump’ı akladılar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder