8 Şubat 2020 Cumartesi

Van’da kan donduran ihbar: 13 mülteci donarak öldü

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giren 13 mülteci, Van’ın Çaldıran ilçesinde yakalandıkları tipide donarak öldü. Mültecilerin Afganistan ve Kobani uyruklu olduğu belirtiliyor.

BOLD- Van’ın Çaldıran ilçesinde 10 mülteci donarak öldü. Van yerel gazetelerinden Gazete Havar’ın haberine göre tipiye yakalandıkları dağda ölen mültecilerin 10’u Afganistan, 3’ü de Kobani uyruklu olduğu belirtiliyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Van Valiliği, Çaldıran ilçesine bağlı Sarıçimen Mahallesi’nde yaşamını yitirenlere ilişkin açıklama yaptı. Yoğun kar yağışı ve tipiden kaynaklı bölgeye ulaşım sağlanılmadığı belirtilen açıklamada şöyle devam edildi:

“Akşam saatlerinde Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığına yurda yasa dışı yollardan giren 13 düzensiz göçmenin donarak yaşamını yitirdiği ihbarı yapılmıştır. İhbar üzerine adli, askeri makamlar ve AFAD’a konu ile ilgili olarak bilgi verilmiştir. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşım sağlanamamaktadır. Hava şartlarının normale dönmesi ile birlikte konu araştırılacaktır. Ayrıca İranlı yetkililere konu iletilip bilgi almaya çalışılmaktadır.” denildi.

“Van’da ikinci çığa iş makineleri yol açtı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder