6 Şubat 2020 Perşembe

“Soru alacak bir konumumuz ve durumumuz yok!”

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Nane, İstanbul’daki uçak kazasına ilişkin açıklama yaptı. “Soru alacak bir konumumuz ve durumumuz yok” dedi.

BOLD –Üç kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasını ardından Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane bir basın toplantısı düzenledi. “Can kaybının, hasarların, yaralanmaların olduğu bir noktada çıkıp konuşmak hiç kolay değil” diyen Nane, zaman zaman konuşmakta zorlandı.

Pilotlarının risk almamaları, stabil yaklaşım yapmaları ve riskli durumlarda pas geçmeleri konusunda şirket tarafından teşvik edildiklerini söyleyen Nane, çalışmaların devam ettiğini, kara kutunun deşifre işleminin sürdüğü bilgisini paylaştı. Nane, “Hep birlikte raporun çıkmasını bekliyoruz” dedi.

BİRÇOK FAKTÖR VAR

Pegasus’un uçaklarının yaş ortalamaları hakkında da bilgi veren Nane, “Bu tür olaylar birçok faktörün bir araya gelmesinden oluşmaktadır” diye konuştu. Nane, hastanedeki yaralılardan 56’sının taburcu edildiğini söyledi.

“Biliyorum kafanızda bir sürü soru var. Bu kaza nasıl, neden oldu diye. Soru alacak bir konumumuz ve durumumuz yok. Ben arkadaşlarımla hastaneye gideceğim. Elimdeki tüm bilgileri sizlerle paylaştım” diyen Genel Müdür Nane, gazetecilerin soruları kabul etmedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder