7 Şubat 2020 Cuma

El Kaide’nin Arap Yarımadası lideri Kasım El-Rimi öldürüldü

El Kaide’nin Arap Yarımadası lideri Kasım El-Rimi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın emri ile, Yemen’de öldürüldüğü açıklandı.

BOLD – Beyaz Saray, El Kaide’nin Arap Yarımadası lideri Kasım El-Rimi’nin ABD birliklerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Kasım El-Rimi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla Yemen’de düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğü duyuruldu. Ancak açıklamada El-Rimi’nin ne zaman ve nasıl öldürüldüğüne dair bilgi verilmedi. Kasım El-Rimi’nin 2015 yılından bu yana El Kaide’nin Arap Yarımadası sorumlusu olduğu belirtiliyor.

Kasım  El-Rimi’nin selefi, 2015 yılında bir insansız hava aracı saldırısında öldürülmüştü.

OCAK AYINDA ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

El-Rimi’nin bir drone saldırısında öldürüldüğü iddiası, ilk olarak Ocak ayının sonlarında dile getirildi. Ancak örgüt, bu iddialara karşı 2 Şubat’ta bir Kasım El-Rimi’nin ses kaydını yayınladı.

El-Rimi’ye ait olduğu belirtilen ve Florida eyaletinde askeri bir üsse geçen Aralık ayında düzenlenen saldırının arkasında El Kaide’nin olduğunu söylediği bir ses kaydı kısa bir süre internete sızmıştı. Askeri üsse düzenlenen bu saldırıda 3 ABD askeri ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı.

New York Times gazetesi, El-Rimi’nin bir hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini Ocak ayının sonunda yazmış ve Trump da bu haberi Twitter hesabından paylaşmıştı.

BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

El Kaide’nin en güçlü isimlerinden biri olarak sayılan El-Rimi, ABD’nin en çok aranan teröristler listesinde bulunuyordu ve başına 10 milyon dolar ödül konmuştu.

ABD, El Rimi’yi 2008 yılında Yemen’deki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen saldırı da dahil çok sayıda şiddet eyleminden sorumlu tutuyor.

ABD güçleri Yemen’de insansız hava araçlarıyla (İHA) operasyonlar düzenliyor.

Suriye hava savunma füzelerinden kaçan yolcu uçağı acil iniş yaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder