7 Şubat 2020 Cuma

Erzurum’da ‘afet ekmeği’ne zam: Bu yıl sayı 2001’e çıkartıldı

Erzurum’da yaban hayvanlar için doğaya bırakılan 1001 ekmek geleneği, bu yıl da devam etti. Artan deprem, çığ ve uçak kazası gibi olaylar nedeniyle ekmeğin sayısı 2001’e çıkarıldı.

BOLD Erzurum’da esnaf, son günlerde meydana gelen deprem, terör saldırıları, çığ ve uçak kazası gibi olayların tekrar etmemesi gayesiyle Pir Ali Baba Türbesi’nin bulunduğu dağlık alana yaban hayvanları için 2001 ekmek bıraktı.

Din adamı ve esnaf Muhittin Olçun, “Ülkemizi doğal afetlerden korumak için 487 sene önce Pir Ali Baba’nın başlattığı ‘Bin bir Hatimler’ geleneği dahilinde bu yıl da doğaya 1001 ekmek bırakmıştık. Fakat yaşanan son talihsiz olayların ‘def’i için bu defa 2001 ekmek bıraktık ve dualar ettik” dedi.

HAYVANLARA HUZUR VERMEYEN TOPLUM HUZUR BULAMAZ

Yaban hayata sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Olçun, “Hayvanlara huzur vermeyen bir toplumun inan ki kendisi de huzur bulamaz. Doğada yaşayan hayvanlar aslında bize birer emanettir” diye konuştu.

45 BİN 835 HATMİN DUASI 17 OCAK’TA YAPILDI

Erzurum’u doğal afetlerden korumak için 487 yıl önce Pir Ali Baba’ca başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneği 13 Aralık’a başladı. Bir ay süreyle farklı camilerde okunan 45 bin 835 hatmin duası yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile 17 Ocak Cuma günü Ulu Cami’de gerçekleştirildi.

Ekonominin kötüye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 70’e yaklaştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder