5 Şubat 2020 Çarşamba

Van’da facia: Çığ altında kalan Erdoğan’ın danışmanı kurtarıldı, 8 kişi öldü

Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. 30 kişinin kurtarılırken 8 kişi ise hayatını kaybetti. Çığ altında kalan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise yaralı olarak kurtarıldı.

BOLD – Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. Aralarında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın da bulunduğu 30 kişi çığ altında kurtarılırken, 8 kişi ise hayatını kaybetti.

İKİNCİ DEFA ÇIĞ DÜŞTÜ

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüsten 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci bir facia daha meydana geldi. Bölgede arama yapan kurtarma ekiplerinin üzerine çığ düştü.

AFAD PERSONELİ KENDİLERİ ÇIKTI

AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, çığ altında kalan AFAD personelinin kendi imkanlarıyla çıktıklarını belirtirken, vatandaşların ise kurtarılmayı beklediğini söyledi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

KURTARILANLARIN SAYISI 30

İçişleri Bakanlığı kurtarılanların sayısının 30’a yükseldiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, “Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde meydana gelen çığda devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrar bir çığ düşme hadisesi yaşanmıştır. Yaşanan bu çığ düşmesi olayında şu ana kadar 30 kişiye ulaşılmış olup, çığ altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir” denildi.

İlker Başbuğ’a sert tepki: “Bu boru göstermeye benzemez”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder