8 Şubat 2020 Cumartesi

Elazığ’da fırsatçı ev sahibinden sonra fırsatçı nakliyeci

Sivrice merkezli deprem sonrası Elazığ’da kimi ev sahiplerinin kira bedellerini 2-3 katına çıkarması tepki çekmişti. Şimdi de bazı nakliye firmalarının, taşıma ücretini katladığı bildirildi.

BOLD – Türkiye’yi sarsan Sivrice merkezli 6,6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle 41 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Afette onlarca bina yıkıldı, yüzlerce ev oturulamaz hale geldi.

DEPREM ÖNCESİ ORTALAMA FİYAT 600 LİRAYDI

Afetin ardından çadırlara yerleştirilen vatandaşlardan kimileri, evlerinden alabildikleri eşyalarını nakliye şirketleri aracılığıyla yeni konutlarına taşımaya başladı.

Nakliyeci Ferhat Demirel, şehirde depremden önce nakliye fiyatının evin uzaklığı ve katına göre değişirken ortalama 600 lira olduğunu ifade etti.

1000 LİRAYA VARAN UÇUK TALEPLER

Ancak ücretlerin şimdilerde bin 800 liraya kadar yükseldiğini dile getirerek bazı taşıma asansörcüleri ile işçilerin ‘uçuk’ fiyat talep ettiklerini söyledi.

Önceden bir asansör kurulumu için 150 ila 200 lira istendiğini şimdi ise 350 ila 400 liraya fiyat çekildiğini kaydetti. Çift taraflı kurulumda da fiyatın 800 ila 1000 liraya yükseltildiğini belirtti.

YETKİLİLER BU İŞE EL ATMALI

Demirel, bölgedekilerin mağdur olduğunu, istenilen ücretleri veremediğini belirterek şunları ifade etti: “Mustafa Paşa Mahallesi’nin yüzde 80’i boşaldı zaten. Birçok insan taşınıyor. Kimi köylerine gitti, kimisi ilçede buldukları evlere gitti. Ben yetkililerin bu işe el atmasını istiyorum. Vatandaşlar istenilen bu ücretleri verecek durumda değil.”

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Şehirde deprem sonrası, yeni yapılan ve sağlam olduğu düşünülen evlere talep artınca kiralar da neredeyse iki katına çıkmış, savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bakanlık: 2002 ila 2019 arası tren kazalarında ölen kişi sayısı 1678!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder