6 Şubat 2020 Perşembe

Çin’de yeni doğan bir bebekte koronavirüs tespit edildi

Çin’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 563’e yükseldi. Yeni doğan bir bebekte de virüs tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü, ilaç geliştirmek için yüzlerce uzmanı bir araya getirecek.

BOLD – Çin Ulusal Sağlık Kurumu’nun son açıkladığı verilere göre, koronavirüs salgınında 563 kişi yaşamını yitirdi. Bu, son açıklamadan bu yana, 73 kişinin daha hayatını kaybettiği anlamına geliyor. Virüs taşıdığı tespit edilenlerin sayısı da 3 bin artarak 28 bini aştı.

Çinli yetkililerin 5 Mart’ta başlaması planlanan Çin Ulusal Halk Kongresi’nin yıllık olağan oturumunu hastalığın yayılmasını önlemek için ertelemeyi düşündükleri belirtiliyor.

YENİ DOĞAN BEBEKTE VİRÜS

Virüsün ilk görüldüğü 11 milyon nüfuslu Wuhan’da yeni doğan bir bebekte doğumdan 30 saat sonra koronavirüs tespit edildi. En küçük yaştaki vaka haline gelen bebeğin annesinin de doğum öncesi virüs taşıdığı açıklandı.

Yeni doğan bebeğe hastalığın nasıl bulaştığı henüz belirlenemedi.

ÇİN DIŞINDAKİ VAKALAR

Çin dışında şu ana kadar 31 ülkede 258 vaka tespit edildi. Ancak kadar yalnızca Filipinler ve Hong Kong’da iki ölüm kaydedildi.

Japonya Sağlık Bakanlığı ise karantina altındaki 3 bin 700 yolculu Diamond Princess gemisindeki vakaların 20’ye çıktığını duyurdu.

Japonya böylece, 45 kişi koronavirüs vakası ile Çin dışında en çok vakanın görüldüğü ülke haline geldi.

3 bin 600 yolcu taşıyan bir başka yolcu gemisi de, Hong Kong’da karantina altında.

Tayvan ise bütün uluslararası yolcu gemilerinin limanlarına yanaşmasını yasakladı.

Salgının merkezi konumundaki Wuhan’dan tahliye edilen 350 ABD vatandaşı da ülkelerinde karantina altına alındı.

Kamu sağlığı için 50 yıldır ilk kez karantina uygulanılan ABD’de, 400 kişi Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nde gözetim altında tutuluyor.

VİRÜSE İLAÇ GELİŞTİRME ÇABALARI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 11 – 12 Şubat’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde aşı ve ilaç çalışmalarının hızlandırılması için bir toplantı düzenleyecek. İki gün sürecek konferansta, yüzlerce uzmanın bir araya geleceği belirtildi.

Aynı zamanda uluslararası bir ekibin de çok yakın bir zaman diliminde Çin’e gideceği açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Tarık Jasareviç, ilaçla ilgili önemli bir gelişme beklentisine ilişkin, “2019-nCoV için geliştirilmiş, bilinen etkili bir tedavi yok” dedi.

“KORONAVİRÜSÜ DURDURAN 2 İLAÇ BULDUK”

Çinli bilim insanları koronavirüsü (2019-nCoV) etkili bir şekilde durduran iki ilaç geliştirdiklerini duyurdu.

Çin’in önde gelen bilim insanlarından Li Lanjuan, salı günü yaptığı açıklamada, ekibi ile geliştirdikleri 2 ilacın da cam tüp içinde yapılan ilk testlerde koronavirüsü etkin bir şekilde engellediğini ifade etti.

Çin’de yayınlanan Changjiang Daily gazetesinde yer alan habere göre, Abidol ve Darunavir adı verilen iki ilaç, yeni koronavirüs kaynaklı pnömoni tedavi programına dahil edilmesini Ulusal Sağlık Komisyonu’na önerildi.

Çinli bilim insanlarının buluşu üzerine açıklamada bulunan Milano Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Massimo Galli, koronavirüse karşı kesin bir tedavi bulunabilmesi için çok erken bir safhada olduğunu söyledi.

Çalışmaların mevcut olan ilaçlar üzerinden yapıldığını vurgulayan Sacco, “Tüp cam içinde yapılan deneyler bir sonuca ulaşmak için yeterli değil. Böyle kritik bir durumda eldeki ilaçlar üzerinden çözüm bulunmaya çalışılır” açıklamasında bulundu.

Doğu Türkistan’ın koronavirüsten ne kadar etkilendiği bilinmiyor: Devlet Sırrı!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder