6 Şubat 2020 Perşembe

“Türkiye, El Kaide ve IŞİD militanlarını Libya’ya gönderdi” iddiası

Associated Press (AP) haber ajansı ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türkiye’nin Libya’ya gönderdiği askeri güçler arasında IŞİD ve El Kaide bağlantılı Suriyeli savaşçıların da bulunduğunu iddia etti.

BOLD – Associated Press’in haberine göre Libya’da Trablus hükumetine destek veren iki komutan, Türkiye’nin bölgeye yaklaşık 4 bin yabancı uyruklu savaşçı gönderdiğini, bunların da “düzinelercesinin” radikal gruplarla bağlantılı olduğunu söyledi.

Komutanlar, bu konuda açıklama yapma yetkileri bulunmadığı gerekçesiyle isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Komutanlardan biri General Halife Hafter’e karşı verdikleri savaşta kendilerine destek veren kişilerin geçmişine bakmayacağını belirtti. Diğer komutansa söz konusu savaşçıların Trablus hükumetinin imajını zedeleyebileceğini savundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, söz konusu iddialarla ilgili AP haber ajansına herhangi bir açıklamada bulunmadı.

SOHR: 130 IŞİD VE EL KAİDE MİLİTANI GÖNDERİLDİ

Suriye iç savaşını 2011 yılından beri çok yakından takip eden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Trablus Hükumeti Başkanı Fayiz El Serraj’a destek vermek amacıyla Türkiye’nin 4 bin 700’e yakın Suriyeli savaşçı gönderdiğini, bunlardan 130’unun eskiden IŞİD ve El Kaide ile ilişkili olduklarını öne sürdü.

SOHR Başkanı Rami Abdurrahman, söz konusu savaşçıların daha önce Suriye’de Esad güçleri ile savaşmak için Suriye Milli Ordusu’na katıldığını söyledi.

ABD, Türkiye ile PKK’ya karşı İHA’larla yürüttüğü ortak istihbarat programını sonlandırdı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder