7 Şubat 2020 Cuma

Ekonominin kötüye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 70’e yaklaştı

Seçmen Eğilimleri Şubat 2020 araştırmasına göre, kararsız seçmen oranı yüzde 28 oldu. İmamoğlu, en güvenilen lider görülüyor. Ekonominin kötüye gittiğini düşünenlerin oranı da yüzde 69,8.

BOLD Themis Araştırma Şirketi, ‘Seçmen Eğilimleri Şubat 2020’ araştırmasını yayınladı. Buna göre kararsız seçmen oranı yüzde 28.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 48,87 ile en güvenilen lider.

EKONOMİNİN KÖTÜYE GİTTİĞİNİ DÜŞÜNENLER YÜZDE 70’E DAYANDI

Katılımcıların yüzde 69,8’i ekonominin kötüye gittiğini beyan ediyor. ‘İyiye gitti’ diyenlerin oranı yüzde 7,3’te kalıyor.

Araştırmaya dahil olanların yüzde 38,2’si oy verdiği partiyi benimserken ‘herhangi bir fikrim yok’ diyor.

İşte Themis Araştırma’nın çalışmasından dikkat çeken sonuçlar:

‘Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?’ sorusuna verilen cevaplarda AKP’ye oy veririm diyenlerin oranı yüzde 20,7. Oy kullanmayacağım diyen seçmelerin oranı ise yüzde 10.

Kararsız seçmenler dağıtıldığında ise AKP’nin oy oranı yüzde 38’e ulaştığı görülüyor, HDP ile İyi Parti’nin yüzde 10 barajının altında kaldığı dikkat çekiyor.

‘Kendinizi herhangi bir siyasi partiye yakın görüyor musunuz?’ sorusuna cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 58,4.

Araştırmada ‘eskiden beri aynı partiye oy veririm’ diyenlerin oranı yüzde 41,5. Aynı soruya ‘seçimlerden 1 yıl önce’ cevabını verenlerin oranı ise yüzde yüzde 22,9.

Oy verdiğiniz partiyi benimsemenizde en etkili üç sebep sorusuna ‘herhangi bir fikrim yok’ cevabını verenlerin oranı yüzde 38,2. Oy vermemdeki en etkili sebep ‘gösterdiği adaylar’ cevabını verenlerin oranı ise yüzde 9,7 ile en fazla verilen ikinci cevap olarak dikkat çekiyor.

Araştırmaya göre 18 – 24 arasındaki gençlerin tercihi yüzde 25 ile HDP’den yana. MHP ise yüzde 20’lik oranla gençlerin son tercihi.

 

Araştırmaya katılanların yüzde 69,8’i Türkiye ekonomisinin kötüye gittiği görüşünde. ‘İyiye gitti’ diyenlerin oranı ise yüzde 7,3.

‘Önümüzde 12 ayda ekonomiye kötü gider’ diyenlerin oranı yüzde 45,1.

‘Sizce iktidar halkı ölçüde temsil ediyor?’ sorusuna ‘temsil etmiyor’ diyenlerin oranı 29,1. ‘Belli ölçüde temsil ediyor’ diyenlerin oranı ise yüzde 49,5.

Liderlere güvenin de sorulduğu araştırmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 48,87 ile en güvenilen lider. İmamoğlu’nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yüzde 41,87 ile en güvenilen üçüncü lider.

Bakan Soylu’ya “kel” demek suç sayıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder