4 Şubat 2021 Perşembe

ABD’den Soylu’ya yalanlama: İddiaları tamamen gerçek dışı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 15 Temmuz’un arkasında ABD olduğu iddiasına Washington’dan yalanlama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti.

BOLD – ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddialarının aksine 15 Temmuz’un arkasında Washington’un rolü olmadığını kaydetti. Açıklamada, Soylu’nun “asılsız” ve “sorumsuzca” iddialarının, stratejik ortaklıkla bağdaşmadığına dikkat çekildi.

İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Washington’un 15 Temmuz’da rolü olduğu yönündeki suçlamasını reddetti. Price, yaptığı yazılı açıklamada “ABD’nin Türkiye’de 2016’da meydana gelen darbe girişimiyle hiçbir ilgisi yoktu ve yaşananları derhal kınadı. Üst düzey Türk yetkililerin bunun aksi yönündeki iddiaları tamamen gerçek dışıdır” ifadelerini kullandı.

STRATEJİK ORTAKLIKLA BAĞDAŞMAMAKTA

Sözcü, “Bu açıklamalar ve ABD’nin Türkiye’deki hadiselerden sorumlu olduğuna dair diğer asılsız ve sorumsuzca iddialar, Türkiye’nin NATO müttefikliği ve stratejik ortaklık statüsüyle bağdaşmamaktadır” dedi.

“15 TEMMUZ’UN ARKASINDA ABD’NİN OLDUĞU APAÇIK ORTADA”?

İçişleri Bakanı Soylu, Haber Global’de katıldığı bir programda, 15 Temmuz 2016 ile ilgili “FETÖ mü yaptı 15 Temmuz’u? Candaş Bey, 15 Temmuz’u FETÖ yapmadı, bizi rahat bırakmazlar. Ancak ayakta sağlam durursanız rahat olursunuz, bu kadar basit” diyerek “15 Temmuz’un arkasında sadece FETÖ yok, ABD var” iddiasını dile getirmişti. Soylu ertesi gün Hürriyet’e yaptığı açıklamada da “Amerika’nın 15 Temmuz’un arkasında olduğu apaçık ortada” demişti.

AKP’nin 15 Temmuz ifşaları

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder