4 Şubat 2021 Perşembe

Erdoğan’ın Perinçek’le işi bitti mi?

AKP’den ayrılanların iddialarının aksine, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın ‘Vatan Partisi’yle ittifak var mı?’ sorusuna verdiği sert tepki Erdoğan’ın Perinçek’i sildiği yorumlarına neden oldu.

BOLD – AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Vatan Partisi’yle ittifak var mı? sorusuna, “Bunların hepsi fasa fiso. Lafı güzaf. Biz ülkeyi yıllardır yönetiyoruz. Ülkeyi nasıl yönettiğimizi biliyoruz. Yüzde sıfır küsur oranlarda olan siyasi partilerin yönlendirmesi söz konusu değil. Bugüne kadar bunlara cevap verilmediyse kaale alınmadığı için. Vatan Partisi’nin böyle bir ittifakın içindeyiz demesini dikkate almanın bir anlamı yok” diyerek cevapladı.

VATAN PARTİSİNDEN CEVAP

Dağ’ın ifadelerine Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı: “Vatan Partisi Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni değildir. Partimizin böyle bir gündemi, talebi ve açıklaması yoktur. Sn. Hamza Dağ’ın ifadeleri gerçek dışıdır” sözleriyle karşılık verdi. Son açıklamaların ardından, 15 Temmuz sonrası başlayan Erdoğan-Perinçek yakınlaşmasının akıbeti merak konusu.

AKP’li Dağ, Vatan Partisinin her ne kadar kaale alınmadığını söylese de partiden ayrılan AKP’nin bir çok eski etkili ismi ayrılıklarında Perinçek’i işaret etti.

PERİNÇEK DİNLENİYOR

Siyasi hayatına Gelecek Partisinden devam eden eski AKP’li Ayhan Sefer Üstün, partiden ayrılma sebebini şöyle anlattı: “MHP ile ittifakın bize bir faydası yok. MHP, bizim mayamızı bozuyor. Bizi dinlemek varken Perinçek dinleniyor.”

AKP NASIL PERİNÇEK İLE AYNI KULVARDA YÜRÜR

AKP’den istifa eden bir başka isim eski Konya milletvekili Ömer Ünal da bu yakınlaşmaya dikkat çekti. Ünal, “Bugün AK Parti’nin Doğu Perinçek ile birlikte yol yürümesini bana birinin izah etmesi gerekir. Nasıl olur da AK Parti ile Perinçek aynı kulvarda yol yürür? Bizi hangi değer Doğu Perinçek ile aynı çizgide buluşturdu? AK Parti’den istifa etmemin önemli bir sebebidir bu yakınlaşma” dedi.

PERİNÇEK PAYLAŞIMLARI SONU OLDU

AKP Genel Merkezindeki Tanıtım ve Medya Başkanlığı yardımcılığı görevinden kovulan eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar kovulmadan önce Perinçek hakkında paylaşımlarda bulunmuştu.

Tayyar, Perinçek için şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımıza ‘İslamcı Kemalist’ diye rol biçen, AK Parti’nin akıl danesiymiş gibi rol çalan Perinçek ve avanesini uyarayım. Sadece FETÖ karşıtlığı sizi değerli kılmaz, ilave meziyetlere ihtiyaç var. Haddinizi bileceksiniz.” Tayyar yalanlasa da kovulmasına bu paylaşımın neden olduğu iddia edildi.

ERDOĞAN’IN MI SİLDİ ?

Geçtiğimiz günlerde Minor Üniversitesinde görevli Doçent Turgay Karagöz Erdoğan’la yürümeyeceğini gören ulusalcıların hem Cumhur İttifakı’nı hem de Perinçek’i terk ettiğini açıkladı. Erdoğan’ın etkisini yitiren Perinçek’i sildiği yorumları yapılıyor.

AKP ile yürümeyeceğini gören ulusalcılar ve Erdoğan’ı bekleyen tehlike

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder