6 Şubat 2021 Cumartesi

Boğaziçi eylemlerinde tutuklananların sayısı 8’e yükseldi

Boğaziçi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilenlerden 4’ü daha tutuklandı, 2 kişi için ise “ev hapsi” kararı çıktı. Boğaziçi eylemleri nedeniyle tutuklananların sayısı toplamda 8’e yükseldi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Melih Bulu’yu dışarıdan Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasının ardından başlayan eylemler kapsamında 4 kişi daha tutuklandı. Tutuklanan kişi sayısı ise 8’e yükseldi.

NÖBETÇİ HAKİMLİK TUTUKLAMA KARARI VERDİ

Kadıköy’de düzenlenen eylemde gözaltına alınan 6 kişi, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Bu kişilerin Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde Nöbetçi Sulh Ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı. Hakimlik, sorgular sonucu Ömer Şengel, Necmettin Erdem, Akın Karakuş ve Murat Can Demir için tutuklama, 2 kişinin de ev hapsine karar verdi. Son kararlarla birlikte Boğaziçi eylemlerinde tutuklananların sayısı 8’e yükseldi. 24 kişi için de ev hapsi kararı verildi.

“BİR GÜN HAPİS YATMAYACAK KİŞİLER TUTUKLANDI”

Anadolu Adliyesi’nde bulunan CHP’nin hukukçu milletvekillerinden Sera Kadıgil, Twitter’dan yaptığı paylaşımda tutuklamalara ‘toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet’, ‘görevi yaptırmama’ ve ‘kamu malına zarar’ gibi suçlamaların yöneltildiğini belirterek, “Üst sınırdan ceza alsa bir gün hapis yatmayacak kişiler tutuklandı” yorumunda bulundu.

Yazıcıoğlu davasında karar: 3 kamu görevlisine 1 yıl 2 ay hapis cezası

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder