4 Şubat 2021 Perşembe

Fahrettin Altun’un sahte isimli troll destekçileri deşifre oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un sahte isimli troll hesapları deşifre oldu. “farkobVEVO” adlı Twitter kullanıcısı, sahte hesapları tek tek ifşa etti.

BOLD – Fahrettin Altun’un sosyal medya paylaşımının troll hesaplar tarafından yayılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Seküler görünümlü sahte hesaplar, bir Twitter kullanıcısı tarafından açıklandı.

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolara, İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medyada yayınladığı bir video ile dahil oldu. Altun, “What’s happening at Boğaziçi?” (Boğaziçi’nde ne oluyor?) notuyla İngilizce konuştuğu bir video yayınladı. Altun’un paylaştığı videoya eleştirinin yanı sıra birçok destek mesajı da geldi.

HÜKUMETE SAHTE DESTEK MESAJI

Videoda Altun protestocu öğrencileri “küçük ve radikal bir grup” olarak nitelendirerek “İfade özgürlüğü ve barışçıl protesto hakkıyla ‘ilgiliymiş gibi’ davranmayı bırakalım” ifadelerini kullanmıştı. Altun’un videosunun altından ‘seküler görünümlü’ birçok kişiden hükumete destek mesajları paylaşıldığı görüldü.

Ne var ki, bu hesapların sahte olduğu ortaya çıktı. Hesapları inceleyen “farkobVEVO” adlı Twitter kullanıcısı, “buyernetwork” sitesinden profil fotoğraflarının alındığını ve sahte hesaplar açıldığını tespit etti.

Yaptığı araştırmaları Twitter hesabından fotoğraflar ile birlikte paylaşan  farkobVEVO, araştırdığı hesapların sahte olduğu ve hesaplarda kullanılan fotoğrafların gerçek sahiplerinin ve isimlerinin farklı olduklarını tespit etti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder